Povežite se s nama

Međimurje

Trostruki stolnoteniski prvak države Nino Baša na prijmu kod župana dobio podršku u lovu na nove medalje

Objavljeno:

- dana

Trostruki prvak države i jedan od najboljih hrvatskih mladih stolnotenisača, Nino Baša iz Ivanovca, priprema se za nove međunarodne izazove, a svoje planove predstavio je županu Međimurske županije Matiji Posavcu i pročelnici UO-a za ljudska prava, civilno društvo i sport MŽ Maji Odrčić Mikulić.

Nino se od svoje osme godine bavi stolnim tenisom za osobe s invaliditetom. Član je hrvatske stolnoteniske reprezentacije i zagrebačkog kluba Uriho, a igra i županijsku 1. ligu za STK „Zasadbreg“. Trostruki je prvak države u svojoj kategoriji, a prošle je godine na 27. državnom para stolnoteniskom prvenstvu u dvorani Toplica Sveti Martin na Muri osvojio prvo mjesto.

U sastavu reprezentacije svake godine sudjeluje na jakim turnirima pod organizacijom Svjetskog stolnoteniskog saveza za osobe s invaliditetom (ITTF PTT), gdje nastupaju najbolji igrači iz cijelog svijeta.

Na europskim i svjetskim igrama mladih redovito već nekoliko godina osvaja medalje, kako u pojedinačnom tako i u ekipnom dijelu natjecanja, a 2017. pojedinačno i ekipno osvojio je Europske igre mladih koje su se održavale u Varaždinu.

Na pretposljednjem natjecanju prošle godine u Ostravi osvojio je 3. mjesto pojedinačno, pobijedivši dva igrača iz top 50 na svijetu. Trenutačno se u svojoj kategoriji nalazi u top 100 seniora i top 10 juniora na svijetu.

Planovi

Međimurje i međimurski sport ponosni su na ovog 21-godišnjaka koji na svom putu ima veliku podršku obitelji, mame Željke i tate Damira.

Nino je županu Posavcu predstavio svoje ciljeve u nastavku sezone. U narednim tjednima putuje u Srbiju, Ostravu, Podgoricu i Split, a u lipnju i na Europske igre mladih sportaša s invaliditetom u Finsku.

U lovu na nove medalje Nino ima veliku podršku Međimurske županije i župana Posavca koji mu je uputio čestitke na ostvarenim rezultatima i pružio podršku u daljnjim izazovima.

– Međimurje u ovoj godini s ponosom nosi titulu Europske regije sporta, upravo zahvaljujući sportašima poput Nine koji svojom upornošću, požrtvovnošću, ali i ljubavi prema sportu promiču Međimurje diljem svijeta – rekli su iz Županije.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje