Povežite se s nama

Život i društvo

U Varaždinu od Amerikanaca naučite kako tvrtku pripremiti za američko tržište

Objavljeno:

- dana

BESPLATNA RADIONICA

U Varaždinu će se od 16. do 18. studenog održati trodnevni trening namijenjen tvrtkama koje su spremne za izlazak na američko tržište.

Radionicu će voditi treneri s dugogodišnjim iskustvom rada u poduzetničkom ekosustavu Chicaga: Scott Steward, Fabrice Bonvoisin i David Baker.

U ovoj radionici imat ćete priliku iz prve ruke čuti iskustva hrvatskih poduzetnika koji posluju u SAD-u, doći do potrebnih informacija o pokretanju poslovanja te izraditi akcijski plan za proboj vlastite tvrtke na američko tržište. Riječ je o treningu koji se provodi u sklopu projekta Fast track to Chicagoland ili FT2C – financiranog iz Alumni grants programa Američke ambasade u Zagrebu, a namijenjen je tvrtkama koje su spremne za izazove globalnog tržišta.

Radionicu organizira Tehnološki park Varaždin pod pokroviteljstvom Američke ambasade u Zagrebu, Europske poduzetničke mreže i Europske komisije, a sudjelovanje je besplatno.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

FOTO Primalje varaždinske Bolnice svima otvorile svoje radno mjesto te dale važne informacije o dolasku djece na svijet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Danas je u Općoj bolnici Varaždin bilo vrlo edukativno, posebno za trudnice te buduće majke i očeve.

Naime, povodom Međunarodnog dana primalja, koji se obilježava 5. svibnja, primalje Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin pozvale su sve zainteresirane da posjete rodilište te da se upoznaju s njihovim radom.

Odaziv je bio odličan, a to i ne čudi s obzirom da je veza primalje i trudnice izuzetno važna.

Najprije je održano predavanje, a zatim i obilazak rodilište, uključujući i rađaonicu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na hitnoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća prihvaćene ponude za zakup zemljišta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina koja je sazvana po hitnom postupku.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića razlog hitnosti je da bi poljoprivrednici koji su dali ponude za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Varaždina mogli na vrijeme krenuti u ovogodišnju sjetvu.

Na sjednici je prisustvovalo 16 vijećnika koji su na kraju većinom glasova izglasali odluku o izboru najpovoljnije ponude za zakup poljoprivrednog zemljišta. Donošenje odluke na Gradskom vijeću je preduvjet za sklapanje ugovora o zakupu i uvođenja zakupaca u posjed.

Javnim natječajem bilo je obuhvaćeno 16 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 15 godina i 40 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 5 godina.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje