Povežite se s nama

Sport

Varaždinac Krešimir Gregurić u tvrtki koja u treningu koristi suvremene tehnologije

Objavljeno:

- dana

Sports Science Innovations Croatia

Sve više hrvatskih nogometnih klubova u pripremi i dijagnostici sportaša koristi suvremene tehnologije, prateći trendove koje su već prije nekoliko godina započeli najbolji svjetski nogometni klubovi.

Tvrtka se bavi prodajom i distribucijom niza sofisticiranih uređaja za dijagnostiku i pripremu sportaša te njihovim plasmanom na hrvatsko tržište, a riječ je o tvrtki Sports Science Innovations Croatia.

Ciljevi

– Želimo doprinijeti boljem razvoju nogometaša i ostalih sportaša, a naše sofisticirane proizvode koristi Građanski nogometni klub Dinamo Zagreb. Također, osim u nogometu, uređaji se mogu koristiti i u drugim sportova, kao što je Formula 1 – rekao je Luka Leško, stručni suradnik i ambasador Sports Science Innovations Croatia.
– Jedan od naših glavnih ciljeva je ukazati na važnost i veću pozornost kognitivno-mentalnog treninga i benefite koje takva vrsta treninga ima na općenito poboljšanje atletske sposobnosti putem treninga neuroplastičnosti. Dakle, ukazujemo na to da je trening mozga jednako važan kao što je i fizički trening – ističe Krešimir Gregurić, direktor Sports Science Innovations Croatia.

Tvrtka tako distribuira uređaj FitLight. Riječ je o svjetlosnom sistemu na bazi svjetlosnih stanica koje se uključuju sukladno ideji trenera. – Tim uređajem mogu se koncipirati različiti zadaci. Njima se može povećati brzinu reakcije, startnu brzinu, može se poboljšati i promjena smjera kretanja, kao i koordinacija ruku i nogu te agilnost – objasnio je Gregurić.

Tu je i uređaj za razvoj kognitivnih sposobnosti te povećanje pozornosti i percepcije u igri, a njegovo ime je NeuroTracker.
– Razvoj kognitivnih sposobnosti te percepcije i pozornosti se vrlo često zanemaruju, a imaju vrlo veliki utjecaj na rezultat. Ovim uređajem poboljšava se periferni vid kod sportaša, bolje se procesiraju vizualne informacije, igrači imaju bolji pregled igre, te tako mogu procijeniti što im je u igri bitno, a što manje bitno – istaknuo je Leško.
Iste uređaje mogu koristiti i djeca, a Leško ističe da je djeci tako trening još zanimljiviji. Osim NeuroTrackera i FitLighta, hrvatska tvrtka nudi još nekoliko proizvoda, a jedan od njih je Z-Metrix. Njime se putem elektroda može pratiti hidracija organizma sportaša, razina kreatinina, natrija i kalija, kao i mineralni sastav kostiju kako bi se spriječile ozljede kod sportaša.

Trendovi

Riječ je o najkvalitetnijim proizvodima, koji su znanstveno verificirani. – Pratimo i pratit ćemo trendove na tržištu u Europi i svijetu i ako se nešto pokaže korisnim dovest ćemo taj uređaj u Hrvatsku – rekao je Leško. Kao što smo spomenuli, trenutno momci surađuju s Dinamom, a u pregovorima su i s PPD-om Zagreb, koji bi po svemu sudeći mogao koristiti suvremenu tehnologiju u rukometnom treningu.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Sport

Tri štafete varaždinske Slobode najbolje na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U u organizaciji AK Agram, održano je PODRAVKA Prvenstvo Hrvatske u štafetama, na kojem su vrlo uspješni bili atletičari varaždinske Slobode.

Seniorska štafeta 4x 200 m AK Slobode (Hrvoje Kašik, Karlo Marciuš, Janko Kišak i Roko Farkaš) pobijedila je s novim hrvatskim rekordom 1:24,71. 

Ove godine prvi put se održala preponaška štafeta. Pobjedu je odnijela AK Sloboda (Roko Farkaš, Klara Koščak, Janko Kišak i Jana Koščak) s rezultatom 54,27 što će se voditi kao najbolji rezultat u ovoj disciplini.

Dodajmo da je kod mlađih kadeta i kadetkinja 4×100 m slavila također štafeta varaždinske Slobode u sastavu Heidi Premužić, Lovro Stančin, Lana Sačić i Karlo Košćak Posavec s rezultatom 52,68.

Nastavite čitati

Sport

Nika Gregurec i Lorena Magdalenić brončane u Opatiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stolnotenisači i stolnotenisačice Visie i MGK Drave Žabnik nastupili su na međunarodnom stolnoteniskom turniru Opatija open.

Najbolji rezultat od članova MGK Drave ostvarila je najmlađa kadetkinja Nika Gregurec koja je osvojila izvrsno 3. mjesto.

U istoj kategoriji godinu mlađa Mila Hrkec nakon 2. mjesta u skupini, zaustavljena je u osmini finala. Tena Špoljarić kod mlađih kadetkinja ispala je u osmini finala, dok je Nika Gregurec ispala u skupini s jednom pobjedom i dva poraza.

Od članova STK Visie najbolji rezultat ostvarila je Lorena Magdalenić osvojivši broncu kod klinceza.

Dodajmo da je Vito Milak stigao do četvrtfinala kod mlađih juniora te osmine finala kod juniora. Simon Vincek završio je svoj nastup u osmini finala obje kategorije, dok je Darian Henezi stigao među osam najboljih kod najmlađih kadeta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje