Povežite se s nama

U fokusu

I ovo je moguće: molbe za posao dalo 30 ljudi, Grad natječaj poništio jer nije bilo kandidata

Objavljeno:

- dana

Grad Varaždin

Iako je na natječaj za zapošljavanje administrativnog referenta za poslove Gradskog vijeća, koji je Grad Varaždin raspisao još u kolovozu, stiglo čak 30 molbi, taj natječaj je poništen jer se nije prijavio nijedan kandidat!

Upravo je to navedeno kao službeni razlog u Odluci o poništenju, koja je objavljena na internetskim stranicama Grada Varaždina.U Odluci piše da se natječaj za administrativnog referenta poništava „na temelju članka 24. stavka 6. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi“. A članak 24. stavak 6. Zakona glasi: „Odluka o poništenju natječaja donosi se i u slučaju kada se na natječaj ne prijavi niti jedan kandidat“.

Očito je da su se u Gradu Varaždinu pozvali na krivi članak Zakona, jer su sami dali podatak da su za administrativnog referenta primili 30 molbi. Međutim, nije to jedino neobično u vezi natječaja za posao na neodređeno vrijeme za koji nisu određeni strogi uvjeti. Potrebna je srednja stručna sprema birotehničke ili druge društvene struke, jedna godina radnog iskustva i poznavanje rada na računalu.

NESLUŽBENO
Natječaj za zapošljavanje administratora poništen jer je “pravi” kandidat imao loše rezultate na testiranju?

Natječaj je poništen 20. listopada, a istog dana je donesena odluka da se raspiše novi. Sljedećeg dana natječaj je objavljen u Narodnim novinama, a rok za predaju molbi bila je subota, 29. listopada, do 23.59 sati. Mi smo svega tri dana ranije, 26. listopada, Grad Varaždin pitali planiraju i kada ponovno raspisati taj natječaj. Nisu nam odgovorili da je već u tijeku, nego su nas uputili na svoju web-stranicu uz objašnjenje da je tamo sve objavljeno. Iz toga bi se moglo zaključiti kako im nije bilo u interesu da objavimo da se molbe opet primaju.

Istovremeno, do naše redakcije stiglo je anonimno pismo iz „gradske uprave“, u kojem se navodi i ime osobe zbog koje je natječaj navodno raspisan, poništen i opet raspisan.

– Nama u Gradu nije jasno kako se to natječaj može poništiti i onda odmah raspisati novi s istim uvjetima kako bi se “naštimalo” za osobu koja na prvom natječaju ne da nije imala najbolje rezultate, nego je postigla lošije rezultate po najbitnijem kriteriju – piše u anonimnom pismu.

Spominje se da je riječ o kandidatkinji koja je u rodbinskoj vezi s jednom od gradskih službenica, koja je na takvom položaju da gradonačelnik itekako ima razloga s njom biti u dobrim odnosima. Prozvana službenica nam je potvrdila da se djevojka s kojom je u rodbinskoj vezi javila na natječaj.

– Točno je da je poslala molbu, ali je riječ o konstruiranoj priči. Naime, ta djevojka se već treći put javila na neki od natječaja koji je raspisao Grad Varaždin. Kad je moj posao u pitanju, strogo se pridržavam svih zakonskih propisa – rekla nam je.

Hoće li drugi natječaj uspjeti i tko će u tom slučaju biti zaposlen, možda će biti poznato već ovog mjeseca.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Nova odluka o parkiralištima u Varaždinu, evo koje su novosti i kako sudjelovati u javnoj raspravi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U razdoblju od 30. travnja do 30. svibnja 2024. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području Grada Varaždina.

-Ovim izmjenama i dopunama Odluke detaljnije se definiraju odredbe koje se odnose na uslugu parkiranja na uređenim javnim površinama i u javnim garažama, s obzirom na uvođenje novih informacijskih tehnologija, ali i definiranje naplate i kontrole naplate parkiranja, definiranje postupka izdavanja povlaštenih parkiranih karata za stanare i drugih poslova s tim u vezi te obavljanje nadzora nepropisno parkiranih vozila na parkiralištima. Na Nacrt prijedloga Odluke zatražena je prethodna suglasnost Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama – ističu u Gradu Varaždinu.

Izrađen je novi prometni elaborat, a osim revizije postojećih javnih parkirališta i garaža na kojima se trenutno obavlja naplata za korištenje parkirališnih mjesta na području Grada Varaždina, dodatno se uvodi naplata parkiranja na dijelovima grada, takozvanim parkirališnim blokovima, u kojima će vrijediti posebni povlašteni uvjeti za stanare. Naplata bi se trebala uvoditi etapno.

Temeljem provedene revizije javnih parkirališta i garaža na kojima se trenutno obavlja naplata parkiranja na području Grada Varaždina u zonama 0., 1., 2. i 3., obavljeno je usklađenje te je utvrđeno da je obilježeno ukupno 996 parkirnih mjesta za predviđenih za naplatu parkiranja, a osim njih, obilježeno je 71 parkirno mjesto za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti te 6 parkirnih mjesta za taxi vozila i 6 mjesta za punjenje električnih vozila. Također je predviđeno obilježavanje 5 parkirnih mjesta za motocikle.

-U Gradu Varaždinu uvode se 3 nova parkirališna bloka na kojima će se obavljati naplata parkiranja: blok A, blok B te blok C. Blokovi A i B uvrstit će su u drugu zonu naplate dok će se blok C uvrstiti u treću zonu naplate parkiranja u Gradu Varaždinu. U navedenim će blokovima pod naplatom biti ukupno 728 parkirnih mjesta, dok će za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti biti rezervirano ukupno 39 parkirnih mjesta. U svakom od navedenih blokova broj parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti zauzima 5% od ukupnog broja parkirnih mjesta, kao i u ukupnom broju parkinga pod naplatom – navedeno je u spomenutom elaboratu.

Uvode se tako parkirališni blok A, koji će obuhvaćati prostor istočnije od Ulice Stanka Vraza ( iza višestambenih zgrada kućni broj 6, 8 i 10) – prilaz preko Ulice Vatroslava Lisinskog, blok B koji će obuhvaćati postojeće parkiralište smješteno istočnije od Zagrebačke ulice, a južno od Ulice Franca Prešerna, te blok C, koji obuhvaća parkirna mjesta u Trakošćanskoj ulici te dio u Ulici braće Radić.

Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s nacrtom dokumenata, a radi dobivanja mišljenja, primjedbi i prijedloga i eventualno prihvaćanja zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sami nacrti dokumenata, nalaze se na web stranici Grada Varaždina https://varazdin.hr/savjetovanja-s-javnoscu-2024-godini/ pod rednim brojem 37.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca, zaključno do 30. svibnja 2024. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12/II, 42000 Varaždin, s naznakom: „Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Nacrt Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području Grada Varaždina“ ili na e-mail adresu: [email protected].

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje