Povežite se s nama

Sport

Nakon bogate igračke karijere, Goran Mujanović uključio se u obiteljski posao s cvijećem

Objavljeno:

- dana

Igrač trećeligaša Varaždina

– Mnogi nogometaši nakon igračke karijere, krivo ulože zarađeni novac. Mnogi se zalete u ugostiteljstvo, mnogi ostanu u nogometu kao treneri, no ja sam se uključio u privatni obiteljski biznis – rekao je nam je Goran Mujanović bivši igrač Varteksa, Slaven Belupa, Rijeke, belgijskog Liersea i kuvajtskog Al Nasra i malteške Birkirkare.

Baš je na Malti proveo posljednju profesionalnu nogometu sezonu. U ljeto prošle godine priključio se NK Varaždinu koji se natječe u 3. HNL Istok, no zbog poslovnih obveza u prvom dijelu sezone odigrao je tek nekoliko utakmica.

– Roditelji moje supruge već dugi niz godina imaju tvrtku za veleprodaju cvijeća i prošle godine odlučio sam se uključiti u rad tvrtke. Nogomet sam odlučio ostaviti malo po strani – dodao je Mujanović.

Posla na pretek

Mujanović ističe da posla ima na pretek, a u tvrtki je zaposleno oko 50 ljudi.

– Operativac sam u tvrtki i ima mnogo posla. Također, moj posao je ići po europskim i svjetskim sajmovima. Snalazim se – objasnio je 33-godišnjak koji je ipak čelnicima trećeligaša obećao da za drugi dio sezone računaju na njega.

– Ne bi bilo pošteno da malo dolazim, malo ne. Ako se nečemu posvetim, to mora biti sto posto – dodao je Mujanović koji je zadovoljan svojom igračkom karijerom.

– Naravno da uvijek može bolje, no zadovoljan sam postignutim. Igrao sam za mladu reprezentaciju, jedina neostvarena želja je A reprezentacija – zaključio je Mujanović.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Sport

Nikoli Kosecu dva zlata i srebro na paraplivačkom mitingu u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na paraplivačkom mitingu u Velenju nastupio je i Nikola Kosec, bivši član PK Vidra, a danas član Čakovečkog plivačkog kluba.

On je u jakoj konkurenciji osvojio zlatnu medalju u disciplini 100 metara leđno, zlatnu medalju u disciplini 50 metara prsno i srebrnu medalju u disciplini 100 metara slobodno.

Nastupio je i njegov klupski kolega Andrej Marjanović koji je poboljšao svoje rezultate u  disciplinama 50 metara slobodno i 50 metara prsno.

– Sjajnim nastupom u Sloveniji Nikola i Andrej potvrdili su da su spremni za sva natjecanja koja ih čekaju do kraja sezone – ističu iz Čakovečkog plivačkog kluba.

Nastavite čitati

Sport

Varaždin uz Rudeš najmanje je novca potrošio na plaće igrača u SuperSport HNL-u

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svakog travnja nogometna javnost dobije na uvid financijske izvještaje klubova SuperSport HNL-a za prethodnu kalendarsku godinu.

Javna objava financijskih izvještaja je obveza klubova u postupku licenciranja pri HNS-u te svakako pridonosi transparentnosti klubova, posebno prema svojim navijačima.

Svaki klub u financijskom izvještaju navodi stavke “plaće igrača”, “porezi i doprinosi – igrači” i “ostali nerazvrstani troškovi primanja igrača”. Svi iznosi su potom zbrojeni pod stavku “troškovi primanja igrača”, što uključuje dogovorene plaće te isplaćene bonuse i premije. Prilikom usporedbe klubova, koristit ćemo stavku “troškovi primanja igrača”.

Najviše na plaće igrača u 2023. godini je u tu svrhu potrošio Dinamo – 20.948.038 eura i nitko mu nije ni blizu. Hajduk je na plaće potrošio 11.995.803 eura, slijedi Osijek s 8.216.812 eura pa vodeća Rijeka koja je na plaće igrača potrošila  5.790.525 eura.

Ostali klubovi u ligi troše značajno manje novca, a među njima se ističu Istra s 2.534.845 eura i Lokomotiva s 2.373.739 eura koje su potrošili na plaće igrača. Gorica (1.562.268), Slaven (1.473.361) i Varaždin (1.411.053) troše otprilike jednako, a uvjerljivo zadnji je Rudeš (571.083) koji nije potrošio ni trećinu iznosa kao ta tri kluba, no to moramo uzeti s rezervom jer je pola godine bio drugoligaš. 

Izvor: Index

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje