Povežite se s nama

Život i društvo

Produžuje se radno vrijeme Dječjeg vrtića Lepoglava: umjesto do 16, radit će do 20 sati

Objavljeno:

- dana

Grad Lepoglava je među prvim gradovima kojima je odobreno sufinanciranje projekta pod nazivom “Unapređenje usluga za djecu u Dječjem vrtiću Lepoglava”, navedeno je na prošlotjednoj konferenciji za medije održanoj u prostorijama vrtića.

Projekt je u cijelosti financirala Europska unija, njegova ukupna vrijednost iznosi 1.120.338,80 kuna, a provedba će trajati 20 mjeseci.

– Aktivnosti projekta odnose se na pružanje usluge produženog radnog vremena vrtića, gdje će se radno vrijeme produžiti za četiri sata dnevno, odnosno do 20 sati. Dosadašnje radno vrijeme vrtića bilo je do 16 sati – naglasila je ravnateljica Dječjeg vrtića Lepoglava Valentina Husnjak-Ribić, prof.

Ciljevi projekta su uskladiti poslovni i obiteljski život obitelji s uzdržavanim članovima uključenima u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području Grada Lepoglave, odnosno unaprijediti usluge putem produženog radnog vremena vrtića.

– Novi programi koje će Dječji vrtić Lepoglava u suradnji s Gradom Lepoglavom razvijati su “PATHS – RASTEM” ili sveobuhvatni razvojno utemeljen kurikulum univerzalne prevencije kojim se promoviraju socijalno-emocionalne kompetencije, NTC radionice, programi iz likovnog izražavanja i radionice na temu lepoglavske čipke te sportski programi u okviru Univerzalne sportske škole za djecu – istaknula je socijalna pedagoginja Danijela Škvarić.

U odgojne skupine u poslijepodnevnom radu uključeno je 20-ak djece – u skupinu od prve do treće godine te u skupinu od treće godine pa do polaska u školu.

– Ponosan sam na ovaj projekt jer su djeca naša budućnost. Ova konferencija je na neki način i simbolična s obzirom na to da je vrtić svečano otvoren i pušten u rad prije točno godinu dana. Iako je zgrada vrtića obnovljena, važno je bilo ponuditi i osigurati kvalitetan sadržaj za djecu te je upravo to bio jedan od glavnih razloga zbog kojih je došlo do pokretanja projekta. Za potrebe projekta bit će zaposleno ukupno osam djelatnika (odgojitelji, socijalni pedagog, medicinska sestra, spremačica, kuharica). Dječji vrtić Lepoglava ući će i u županijski program centara izvrsnosti – izjavio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Život i društvo

Udruga umirovljenika i starijih osoba “Ljubešćica” ima brojne planove za ovu godinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga umirovljenika i starijih osoba “Ljubešćica” održala je u subotu, 27. travnja, redovnu godišnju skupštinu u Lovačkom domu na Budincu.

Predsjednica Udruge Božica Mikulčić izvijestila je prisutne o aktivnostima koje su provedene u 2023. godini te je posebno istaknula neke od planiranih aktivnosti u 2024. godini: završetak projekta izgradnje sanitarnog čvora kod Etno kuće, redovna druženja, odlasci na izlete i hodočašća, sudjelovanje na sportskim igrama, sudjelovanje na proslavi Dana općine te brojna gostovanja zbora Udruge.

Prisutnima se obratio i predsjednik Općinskog vijeća Općine Ljubešćica Stjepan Ivanušec koji je čestitao članovima Udruge na postignutim rezultatima u proteklom razdoblju te im zahvalio na sudjelovanju na svim općinskim manifestacijama. Istaknuo je kako se značaj umirovljenika u ovoj sredini odlikuje kroz ostvarivanje kvalitetnijeg života najbrojnije skupine. Stoga je Općina Ljubešćica u 2024. godini osigurala sredstva u iznosu od 20.000 eura za božićnice umirovljenicima i dodijelila 3200 eura za provedbu projekta Živjeti aktivno u zlatnim godinama po provedenom natječaju.

Nakon skupštine, uslijedilo je tradicionalno druženje umirovljenika i prisutnih gostiju uz prigodni domjenak, a za dobru atmosferu bio je zadužen “Bajs bend” i dobro uvježbani zbor Udruge.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Primalje varaždinske Bolnice svima otvorile svoje radno mjesto te dale važne informacije o dolasku djece na svijet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Danas je u Općoj bolnici Varaždin bilo vrlo edukativno, posebno za trudnice te buduće majke i očeve.

Naime, povodom Međunarodnog dana primalja, koji se obilježava 5. svibnja, primalje Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin pozvale su sve zainteresirane da posjete rodilište te da se upoznaju s njihovim radom.

Odaziv je bio odličan, a to i ne čudi s obzirom da je veza primalje i trudnice izuzetno važna.

Najprije je održano predavanje, a zatim i obilazak rodilište, uključujući i rađaonicu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje