Povežite se s nama

Sport

FOTO NK Varaždin opet u 1. HNL: svladao Dugopolje i osvojio naslov u 2. HNL!

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Objavljeno:

- dana

Nogometni klub Varaždin uspio je ono što nije jednome hrvatskom klubu nije pošlo za rukom. Nakon samo jedne sezone u 2. HNL, vratio se u 1. HNL. Varaždinci su u predzadnjem kolu pred 5400 gledatelja svladali Dugopolje 2:1 i osvojili naslov.

Već na samom startu vidjelo se da se Varaždinci žarko žele pobjedu. U 8. minuti Leon Belcar je odlično u prazan prostor uposlio Frana Brodića, no njegov udarac je još bolje obranio vratar Dugopolja Josip Silić koje loptu odbio u korner. Već u sljedećem napadu izravno iz kornera je pokušao kapetan Igor Postonjski i centimetri su nedostajali da lopta završi u mreži.

Pritisak domaćih isplatio se u 15. minuti. Itsuki Urata uzeo je loptu, došao do 25 metara i neobranjivo matirao gostujućeg vratara.

U nastavku su se gosti trgnuli. U 23. minuti nakon udarca iz kuta glavom je pucao Ivan Rodić, no varaždinski golman Karlo Sentić je bio koncentriran. Pet minuta kasnije Ivan Brnić je lijepo ubacio u peterac domaćih, no varaždinski stoper Matej Senić očistio je u korner. Iz idućeg napada domaća vrata ugrozio je glavom Dominik Balić, ali također neuspješno.

U 31. mogli su Varaždinci i do drugog gola. Lijevom vanjskom je ubacio Tonio Teklić za Brodića koji je pucao ravno u vratara Silića, lopta se potom odbila do Ivana Posavca koji je pogodio u gostujući blok.

U 42. minuti Posavec si je sam stvorio priliku, no pucao je pred gola. Dvije minute kasnije mat situacija za Matiju Kolarića. Uposlio ga je Teklić, Matek je izbio sam na golmana, lobao ga, ali lopta je završila pored gola.

Pritisak

Odmah na startu drugog dijela Brodić je izbio sam na vratara Silića, no opet je Brodić pucao u vratara Dugopolja. U 55. minuti napokon je zabio Brodić. Njegov udarac s desetak metara prošao je kroz gostujući blok, promijenio putanju i prevario Silića za 2:0.

U 66. minuti Urata se poskliznuo u ključnom trenutku na 16 metara, loptu je uzeo Ivan Ćubelić, sjurio se prema Sentiću i pogodio za 2:1.

U 70. minuti dobra prilika za Varaždince. Brodić je promiješao gostujuću obranu, dao za Posavca koji je tukao ravno u Silića. U 88. minuti mogli su Herrera, pa potom Brodić zaključiti priču, no njihovi udarci nisu završili u mreži.

Ipak, ostalo je na kraju 2:1, dovoljno za slavlje domaćina i naslov, kojeg je osigurao kolo prije kraja.

U zadnjem kolu Varaždinci će u revijalnom tonu gostovati kod Dubrave.

Sport

Berba medalja kajakaša Varteksa na domaćem natjecanju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kajak kanu klub održao je Kup mladih Varaždin i Otvoreno seniorsko prvenstvo Varaždina u kajak slalomu kod mostova na rijeci Dravi na kojem je nastupilo je 45 natjecatelja iz Hrvatske i BiH.

U ženskoj konkurenciji polaznika škole kajaka Dina Stanković bila je 2., a Lucija Plantak 3. U kajaku jednosjedu kod polaznika škole kajaka Borna Valjak plasirao se na 2. mjesto.

U kategoriji mlađih kadeta u kajaku Andrija Novak bio je 2. Kod starijih kadetkinja u kajaku pobijedila je Hana Valjak, a Leona Habek bila je druga. Najbolji kod starijih kadeta bio je Marin Bjeliš, drugi je bio Neo Vugrek, treći Domagoj Cerovečki, Domagoj Kracik 4., a Viktor Žmegač plasirao se na 5. mjesto. Kod juniora u kajaku Matija Novak plasirao se na 5. mjesto.

Na seniorskoj utrci u kajaku pobijedio je Nikola Novosel, a Damian Kukec bio je drugi. Održana je i utrka veterana u kanu jednosjedu gdje se Danijel Mijatović plasirao na 3. mjesto, Robert Rauš bio je 4., a Ervin Mijatović na 5. mjestu.

Nastavite čitati

Sport

Tristan Talan obranio naslov prvaka Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Kutini se održalo Prvenstvo Hrvatske za juniore i mlađe seniore u boksu. Iz Fight Cluba Kovačić nastupili su Mate Medenjak I Tristan Talan.

Mate je unatoč dobroj borbi ispao u kvalifikacijama. Tristan Talan prošlogodišnji prvak u polufinalu je pobijedio Karla Kenzevića, da bi u nedjelju, 5. svibnja u finalu jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Mihaela Bulatovića iz Slavonskog Broda.

Tristan je time obranio titulu prvaka Hrvatske i potvrdio mjesto reprezentativca Hrvatske. Slijede mu pripreme za Europsko prvenstvo. 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje