Povežite se s nama

Sport

FOTO Varaždinska Arena sretna za PPD Zagreb – Pao i Vardar!

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

Rukometaši PPD Zagreb pamtit će varaždinsku Arenu samo po pobjedama, u posljednja dva susreta u SEHA Gazprom ligi u GSD Varaždin pobijedili su i Veszprem i Vardar.

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb slavili su u sklopu 11. kola SEHA Gazprom lige u utakmici u kojoj su kao domaćin ugostili makedonski Vardar.

Dvoboj hrvatskog i makedonskog prvaka odigran je u Gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu, a najbolji hrvatski rukometaši svladali su goste rezultatom 28:26 (16:11).

Trener PPD Zagreba Silvio Ivandija za dvoboj s Vardarom odlučio se za istu postavu koja je tri dana ranije svladala mađarski Telekom Veszprem, a na tribinama su ostali ozlijeđeni Domagoja Pavlović, Stipe Mandalinić i Lovro Jotić, kao i Lovro Šprem i Arian Jović.

Odlično otvaranje, sjajni Stivi i „ubojiti“ Marković!

Baš kao i tri dana ranije protiv Telekom Veszprema sjajno su Zagrebaši još jednom otvorili utakmicu i pred više od tri tisuće navijača u Gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu odmah pobjegli Vardaru na dva, pa kasnije i tri pogotka prednosti.

U tom uvodnom dijelu, baš kao i protiv Veszprema, na razini zadatka bio je Ivan Stevanović, dok je u napadačkom dijelu prednjačio Dobrivoje Marković koji je u prvih petanest minuta postigao četiri pogotka.

U tom prvom poluvremenu napadom je još jednom sjajno dirigirao Josip Valčić koji je uz osnovni zadatak razigravanja suigrača uspio u dva navrata i poentirati nakon sjajnih solo prodora.

U 23. minuti golom Kontreca iz kontre otiši su hrvatski prvaci na +5 (13:8), što je na koncu natjeralo trenera gostujuće ekipe Raula Gonzalesa da pozove minutu predaha, no to mu, kako se kasnije pokazalo, i nije previše pomoglo.

Nakon što su u potpunosti nadigrali Vardara u prvih 30 minuta, u prvom redu odličnom obranom i sjajnim solo rolama Ivana Stevanovića i Dobrivoja Markovića, otišli su zagrebaši na predah s prednošću …..

Mirno priveli utamicu kraju!

U nastavku gosti kreću sa Šterbikom na golu umjesto Milića koji je u prvih 30 minuta obranio tek jednu loptu, ali Zagrebaše ni veliki Arpad nije uplašio pa tako već nakon uvodnih deset minuta nastavka prednost hrvatskog prvaka raste na ogromnih +7 (21:14).

Ipak, gosti se ne krilima „topnika“ Vuke Borozana vraćaju na pet golova zaostatka, ali više od toga nisu mogli.

Do konca utakmice uspješno su hrvatski prvaci održavali stečenu prednost i na kraju potpuno zasluženo slavili drugi put ove sezone nad favoriziranim Vardarom.

Ovom pobjedom PPD Zagreb se vratio na drugo mjesto SEHA Gazprom lige i tako napravio novi veliki korak ka plasmanu na Final Four turnir u travnju.

U goste Veszpremu pa na zasluženi odmor!

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb zaostali je dvoboj 05. kola SEHA Gazprom lige u kojemu nabolji hrvatski rukometaši gostuju d mađarskog prvaka Veszprema. Dvoboj starih rivala na rasporedu je u utorak 20. prosinca s početkom u 18.00 sati u Veszpremu.

PPD Zagreb – Vardar 28:26 (16:11)

Gradska sportska dvorana Varaždin: 3 000 gledatelja

Suci: Peter Herzog i Peter Sudi (HUN)

Delegat: Gergely Vattay (HUN)

PPD Zagreb: Stevanović 9 obrana, Skok 2 obrane; Ereš. Vujić I., Vujić S. 3, Kontrec 2, Vori 3, Cingesar 3, Šebetić 2, Marković 7, Horvat 2, Šušnja, Valčić J. 5, Jotić, Valčić T., Miklavčić 1, Markoski

Vardar: Šterbik 5 obrana, Milić 1 obrana, Angelov 3 obrane; Stoilov, Nedanovski, Fereirra, Maqueda 3, Dereven 3, Karačić 4, Dujshebaev 2, Cindrić 3, Čupić 4, Dibirov 1, Shiskarev, Borozan 4, Marsenić 2

Izvor:
Foto: Damir Ivančić

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje