Povežite se s nama

Crna kronika

Bivši direktor Parkova Miljenko Ptiček u zatvor na godinu i deset mjeseci

Objavljeno:

- dana

Nepravomoćna presuda nakon skoro šest godina

Prije nešto manje od šest godina pokrenuta je istraga protiv bivšeg direktora Parkova Miljenka Ptičeka, a danas je Županijski sud u Varaždinu donio nepravomoćnu presudom kojom je Ptiček osuđen na godinu i deset mjeseci zatvora.

U izmijenjenoj optužnici bivši direktor Parkova proglašen je krivim po pet od 11 točaka optužnice i to za djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te za poticanje na krivotvorenje službene isprave.

Kriv je jer je pokojnom Peri Kocijanu, vlasniku tvrtke Ekofrut u više navrata tijekom 2005. rekao da u ime tog društva ispostavlja račune Parkovima za poslove koji nisu obavljeni. Kocijan je 90 posto od iznosa svakog računa predavao Ptičeku pri čemu su Parkovi oštećeni za 93.634 kune.

Berba i radovi

Kriv je jer je 2010. godine od rukovoditeljice RJ “Zelene površine” , s ciljem da prikrije da su Parkovi radili kod njega i kod drugih fizičkih osoba što im nije bilo plaćeno, tražio da napravi neistite radne naloge te neistinite fakture, dok je od referentice tražio da napravi neistinite dnevnike rada kako bi prikrio da su neki radnici Parkova tijekom radnog vremena kod njega u vinogradu brali grožđe.

Proglašen je krivim za preplaćene radove na rušenju drveća u Ulici Đure Sudete pri čemu je Parkovima pribavljena nepripadna korist od 53.556 kuna te za radove na uređenju boćališta na Aquacityju gdje je za Aquacity nastala šteta od 140.849 kuna.

Nepravomoćno

Ptičeku je naloženo da Gradu na ime postavljenog imovinsko-pravnog zahtjeva isplati 53.556 kuna i Parkovima 93.634 kune u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude.

Mora platiti i 84.628 kuna parničnih troškova te platiti 1.000 kuna paušala. Presuda nije pravomoćna i ima pravo žalbe u roku od 15 dana.

Izvor:
Foto: Arhiva

Crna kronika

U Cargovcu ukrao auto, provalio u skladište i trgovinu, ali za nekoliko sati ga je našla policija te uhitila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici PU varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađe i kaznene djela teške krađe, javila je varaždinska policija.

On je, kako se sumnja, 2. svibnja, u Cargovcu, u večernjim satima, otuđio osobni automobil u vlasništvu 44-godišnjaka, da bi potom na području Gredi, provalio u skladište jednog poduzeća i otuđio razni alat te u jednu trgovine iz koje je otuđio razne predmete.

On je 3. svibnja, oko 3.20 sati, u Turčinu, u kontroli prometa zaustavljen po policijskim službenicima kojom prilikom je utvrđeno da je vozilo ukradeno te da se u istome nalaze otuđeni predmeti. Uhićen je i predan pritvorskom nadzorniku.

Nastavite čitati

Crna kronika

Vozačica je u Novom Marofu s 2.64 promila izazvala prometnu nesreću tri automobila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 5. svibnja, oko 20.20 sati, u Varaždinskoj ulici u Novom Marofu, ozlijeđena je jedna osoba.

Žena starosti 34 godine upravljala je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2.64 promila, javila je PU varaždinska.

Ona prilikom vožnje u slijedu između vozila nije držala potreban razmak i udarila je u zadnji dio osobnog automobila s kojim je ispred nje upravljao 61-godišnjak, a koji je usporio vožnju poradi skretanja udesno na parkirališni prostor. Od udara vozilo 61-godišnjaka odbačeno je u stražnju stranu parkiranog osobnog automobila.

U prometnoj nesreći ozlijeđena je 34-godišnjakinja. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje