Povežite se s nama

Život i društvo

Svih 300 krava u Svetom Đurđu dobilo po 100 kuna božićnice

Objavljeno:

- dana

I toga ima

U Općini Sveti Đurđ božićnice će dobiti umirovljenici, ali i krave na poljoprivrednim imanjima.

Općina je iz proračuna izdvojila po 100 kuna božićnice za svaku od 300 krava, koliko ih je još preostalo na području Svetog Đurđa.

Na taj se način pokušava barem malo stimulirati rad poljoprivrednika ili, ako ništa drugo, veli načelnik Općine Josip Jany, pokazati da se njihov trud cijeni.

– Znamo da 100 kuna nije puno, ali željeli smo vrijednim poljoprivrednicima pokazati da nam je itekako stalo da opstanu, a kad će biti više novca, izdvojit ćemo i više – rekao je Jany.

Sveti Đurđ je vjerojatno rijetka, ako ne i jedina općina u Hrvatskoj koja će novčane potpore uoči Božića isplatiti kravama.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Na 1. svibnja varaždinski će policajci posebno motriti mopediste i motocikliste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će u srijedu, 1. svibnja, u vremenu od 12 do 20 sati, operativnu akciju „Mopedisti i motociklisti“ s ciljem utvrđivanja prekršaja od strane ove skupine sudionika u prometu te prekršaja drugih sudionika u prometu, kojima se ugrožava sigurnost mopedista i motociklista.

Akcija će se provoditi na cijelom području Varaždinske županije, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih, javila je policija.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ožujak je na varaždinskom području bio iznadprosječno kišan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U većini Hrvatske je tijekom ožujka zabilježeno više oborine u odnosu na prosjek, a u Zadru je ožujak 2024. bio najkišovitiji u povijesti mjerenja na toj postaji. Samo je u istočnim predjelima količina oborine bila manja od prosjeka za ožujak, ukazuju najnoviji podaci DHMZ-a.

Prema raspodjeli percentila u ožujku 2024. godine ožujak je bio ekstremno kišan u Zadru, vrlo kišan u dijelu srednje Dalmacije (Split, Šibenik), središnje Istre (Pazin) i sjeverne Hrvatske (Varaždin i Zagreb).

Kišne prilike prevladale su u gorju (Parg, Zavižan, Gospić) te zapadnim predjelima kontinentalne Hrvatske, a u Slavoniji je bilo sušno.

Normalne količine oborine zabilježene su u središnjem dijelu kontinentalne unutrašnjosti, dijelu sjevernog primorja (Senj, Rijeka) te krajnjem jugu (Dubrovnik).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje