Povežite se s nama

Život i društvo

Mladi Topličanci jedva dočekali odmjeriti snage u novootvorenom fitness parku vrijednom gotovo pola milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Na veselje Topličanaca i Topličanki, ponajviše onih najmlađih, u Varaždinskim Toplicama otvoren je fitness park vrijedan gotovo pola milijuna kuna, od kojih 85 % ide preko LAG-a, Mjere 7.4.1, a ostatak sredstava osigurava Grad.

Uređena kružna staza za vanjski fitness sa spravama za trening na otvorenom upotpunila je dvorište dječjeg igrališta uz Osnovnu školu Antuna i Ivana Kukuljevića.

Gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković istaknula je da je nakon uređenja dječjeg igrališta ovim fitness parkom zaokružena jedna cjelina gdje djeca mogu vježbati kada god požele te aktivno i zdravo provoditi svoje vrijeme u rekreaciji i druženju.

-Mislim da je park otvoren u pravo vrijeme kada dolaskom toplijih dana sve više vremena provodimo na otvorenom i veselim se vidjeti ovaj park ispunjen dječjim smijehom i igrom. Lokacija je odlična, pored škole i ovdje zapravo uređujemo novi kvart. Kada završi nastava idemo u rekonstrukciju i uređenje Ulice grada Vukovara – rekla je gradonačelnica Ratković te zahvalila djeci i profesorima iz Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića i Dječjem vrtiću Tratinčici na lijepo pripremljenom programu otvorenja.

Vrtićarci i školarci jedva su dočekali rastrčati se po parku i odmjeriti snage na spravama.

Mladi Dorijan Premužić, učenik 4.a razreda oduševljen je fitness parkom, jer kako kaže, tu se može zabavljati, igrati, trčati, penjati i sve što poželi. Kao najdražu spravu izdvojio je onu za trčanje te istaknuo kako će svakako često koristiti i sve ostale.

Učenica Mia Petrić složila se kako je park jako lijep.

-Možemo sve što poželimo, trčati, igrati se, penjati se. Vježbati je važno da bi se naše tijelo razgibalo, da ne bi bili bolesni i umorni. Sportom se inače ne bavim, ali svaki dan vježbam vani i volim tjelesni u školi, a ovdje bih htjela biti svaki dan – rekla je Mia.

Nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture Mario Sremec naglasio je važnost ovakvog parka za djecu.

-Sprave u parku su dobre jer se na njima mogu raditi prirodni pokreti sa svojim tijelom. Učenici koji su demonstrirali vježbe na spravama su i jako dobri sportaši. U školi ih potičemo na važnost tjelovježbe, no i oni sami rado dolaze u svoje slobodno vrijeme – zaključio je Sremec.

Život i društvo

Primalje Županijske bolnice Čakovec dale odgovore na sva pitanja u vezi poroda i babinja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Županijska bolnica Čakovec/Facebook

Na Međunarodni dan primalja, 5. svibnja, se u Županijskoj bolnici Čakovec već tradicionalno održavaju Dani otvorenih vrata u Službi za ginekologiju, porodništvo i neonatologiju.

Buduće roditelje provelo se kroz Odjele kako bi iz prve ruke mogli saznati odgovore na sva pitanja u vezi poroda i babinja.

Pozdravnu riječ održao je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović, dr. med., pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Valerija Korent, mag. med. techn. te glavna primalja Karmen Cecarko, mag. obs. koja je zajedno sa svojim kolegicama provela sve prisutne kroz prostore Odjela, ali i održala kratku edukaciju te odgovarala na pitanja koja su zainteresirani postavljali. Također, svim prisutnima podijeljeni su informativni letci i prigodni pokloni.

Cilj Međunarodnog dana primalja podizanje svijesti o ulozi primalje u zajednici, ključnoj ulozi prilikom rađanja djeteta, skrbi za majku i novorođenče. Zadatak primalja je biti uz ženu i olakšati joj trenutke u kojima je najosjetljivija, bodriti ju i dati joj savjete u daljnjoj brizi oko djeteta, a da u toj zahtjevnoj zadaći uspijevaju, svjedoče tisuće majki koje nikada ne zaboravljaju ime i lice primalja koje su bile uz njih.Primalje poštuju život i učinkovito doprinose unapređenju kvalitete i humanizaciji zdravstvene zaštite. Cijeli svoj radni vijek primalje posvećuju pomaganju ženama u njihovim najtežim, najizazovnijim, a istovremeno i najsretnijim trenucima u njihovom životu i životu njihovih obitelji.

To se vidjelo iz priloženog jer je odaziv bio velik te se ŽB Čakovec ovim putem zahvaljuje svim prisutnima što su došli i zajedno s primaljama proslavili njihov dan.

Nastavite čitati

Život i društvo

Očistite bicikle i podmažite lance jer u subotu se u Sračincu održava biciklijada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Biciklijada općine Sračinec
Foto: Ilustracija

Općina Sračinec, Osnovna škola Sračinec i Ženska inicijativa HNS-a Podružnice Sračinec organiziraju biciklijadu povodom Dana obitelji za sve mještane općine Sračinec i ostale zainteresirane.

Djeca obavezno moraju biti u pratnji roditelja.

Biciklijada će se održati u subotu, 11. svibnja, s početkom u 10 sati kod Doma kulture Sračinec.

Završetak je planiran kod kućica na rijeci Dravi uz besplatno osvježenje, hranu i prigodno druženje.

– Očistite bicikle i podmažite lance, jer u subotu vas čeka vožnja! Pridružite nam se! – poziv je organizatora.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje