Povežite se s nama

U fokusu

Događaji po kojima ćemo pamtiti 2016. godinu u Varaždinu i Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

REZIME GODINE NA IZMAKU

Kraj godine vrijeme je kada obično podvučemo crtu i rezimiramo događaje koji su obilježili godinu. U nastavku vam donosimo top 5 događaja koji su obilježili proteklih 365 dana u Varaždinu i Varaždinskoj županiji.  

1. “Pali” proračuni Grada Varaždina i Grada Varaždinskih Toplica

Dva dana prije kraja 2016. godine pao je proračun za 2017. gradonačelnika Varaždina Gorana Habuša. Da prođe proračun “težak” 260 milijuna kuna Habušu je nedostajao jedan glas, baš kao i Goranki Štefanić, gradonačelnici Varaždinskih Toplica. No, dok će Habuš još tri mjeseca biti gradonačelnik, jer gradski vijećnici su na sjednici održanoj jučer većinom glasova ipak prihvatili Odluku o privremenom financiranju od 1. siječnja do 31. ožujka 2017. godine, na sjednici Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica u četvrtak nije bilo dovoljno kvoruma, pa se o novom prijedlogu proračuna nije ni moglo raspravljati. Tako u Varaždinske Toplice stiže povjerenik.

2. Direktor Varkoma Vlado Vlašić pod ovrhom jer nije plaćao račune, no i dalje na toj funkciji

Ova godina ostat će zapamćena i po tome što je protiv direktora jedne gradske komunalne tvrtke, Vlade Vlašića (HNS) koji je na čelu Varkoma, pokrenuta ovrha i to zato jer nije plaćao račune za smeće druge gradske tvrtke – Čistoće. Prvo je sve opovrgavao, a onda je građanima objasnio da je za to što devet mjeseci nije plaćao račune za odvoz i zbrinjavanje otpada kriva njegova supruga koja je, kako je naveo, trebala o tome voditi brigu. Nakon toga je varaždinski SDP zatražio da podnese ostavku zbog neplaćanja računa za otpad, pa varaždinski HDZ zbog poništenih natječaja za gradnju pročistača i kanalizacije te štete od pola milijuna kuna. Smjenu su zatražili i Reformisti. Međutim, varaždinski gradonačelnik Goran Habuš (HNS) odbio je smijeniti svog stranačkog kolegu Vlašića.

3. Imenovana direktorica TZ Varaždina, Opće bolnice Varaždin i Pučkog otvorenog učilišta

Godina koja je na izmaku ostat će zapamćena i po imenovanjima. Nakon nekoliko propalih natječaja, Jelena Toth, bivša djelatnica Radio sjeverozapada koja je zadnje tri godine radila u zagrebačkoj PR agenciji K99 Vision u travnju je imenovana direktoricom turističkog ureda TZ grada Varaždina. U srpnju je varaždinska bolnica dobila novu ravnateljicu, i to nestranačku i stručnu osobu: dr. Sanju Zember, specijalisticu infektogije. I Pučko otvoreno učilište ove je godine dobilo novu ravnateljcu: Sandru Malenicu, nekadašnju voditeljicu Filmsko-kreativnog studija Vanima. Malenicu je Upravno vijeće POU-a još u srpnju izabralo za novu ravnateljicu, u rujnu ju je potvrdilo Gradsko vijeće, a dužnost je preuzela početkom listopada. 

4. Veličanstvena proslava velikog jubileja – 25. obljetnice oslobođenja Varaždina

U Varaždinu je 22. rujna veličanstveno proslavljena 25. obljetnica oslobođenja grada. Održan je mimohod u kojem su sudjelovali ešaloni braniteljskih udruga koje su proistekle iz ratnih vojnih i policijskih postrojbi koje su sudjelovale u obrani Varaždina 1991. godine i postrojbi iz Varaždina koje su pridonijele pobjedi u Domovinskom ratu, a na Kapucinskom trgu predstavljen je i dio naoružanja kojim raspolaže Hrvatska vojska i policija. Tako su Varaždinci prvi put imali priliku vidjeti oklopno borbeno vozilo Patria, vojno borbeno terensko vozilo MATV, a izložen je i borbeni sustav Vulkan te najnovije vrste pješačkog vojnog naoružanja, policijsko oružje i tehnika.

5. Počela izgradnja Studentskog doma najmodernijeg u ovom dijelu Europe

U Varaždinu je u proljeće počela izgradnja novog  Studentskog doma, najmodernijeg u ovom dijelu Europe! Nakon što je u ožujku odobrena sredstva u iznosu od 141,6 milijuna kuna, u travnju je potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Sveučilišni kampus Varaždin, faza III – Studentski dom s pratećim sadržajima. Radovi na izgradnji studentskog doma sa 600 ležajeva s pratećim sadržajima odvijaju se predviđenom dinamikom i još traju.

Izvor:
Foto:

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje