Povežite se s nama

Život i društvo

Mlade obitelji od Općine Maruševec mogu dobiti potpore za rješavanje stambenog pitanja

Objavljeno:

- dana

Općina Maruševec ovog je tjedna objavila Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja, za koji je u općinskom Proračunu ove godine osigurano 300.000 kuna.

Mlade obitelji s područja Općine Maruševec i ove godine mogu ostvariti bespovratnu potporu kroz dvije mjere iz općinskog Programa demografskih mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području Općine Maruševec.

– Potporama za ulaganje u stambene prostore, Općina Maruševec pokazuje osviještenost i važnost demografske obnove svog područja u ovim izazovnim vremenima. Kroz prvu mjeru mladim obiteljima dodjeljujemo bespovratne potpore za kupnju nekretnine na području Općine Maruševec u visini od 30 tisuća kuna, dok kroz drugu mjeru dodjeljujemo potpore za adaptaciju postojeće nekretnine u visini do 50 posto prihvatljivih troškova, a maksimalni iznos sredstava po jednom korisniku iznosi najviše 15 tisuća kuna. I ove godine vlada interes za bespovratne potpore, zbog čega smo u općinskom proračunu osigurali veća sredstva nego prijašnjih godina – naglasio je načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

Da je ovo područje mladim ljudima atraktivna sredina za osamostaljenje i planiranje budućnosti, govori i podatak kako je u zadnje dvije godine 15 mladih obitelji kupilo stambeni prostor na području Općine Maruševec, dok je 10 obitelji adaptiralo svoje postojeće stambene objekte. Za te je potrebe mladim obiteljima Općina Maruševec do sada pomogla sa 600.000 kuna.

Program demografskih mjera samo je jedan od načina kojima Općina Maruševec financijskim sredstvima pomaže svojim stanovnicima te ujedno stvara uvjete za ostanak i doseljavanje mladih obitelji radi demografske obnove, povećanja broja stanovnika i ravnomjernog gospodarskog razvoja.

Javni poziv kao i svi potrebni dokumenti, nalaze se na ovom linku, a rok za podnošenje prijava je 18. kolovoza ove godine.

Život i društvo

Na hitnoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća prihvaćene ponude za zakup zemljišta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina koja je sazvana po hitnom postupku.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića razlog hitnosti je da bi poljoprivrednici koji su dali ponude za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Varaždina mogli na vrijeme krenuti u ovogodišnju sjetvu.

Na sjednici je prisustvovalo 16 vijećnika koji su na kraju većinom glasova izglasali odluku o izboru najpovoljnije ponude za zakup poljoprivrednog zemljišta. Donošenje odluke na Gradskom vijeću je preduvjet za sklapanje ugovora o zakupu i uvođenja zakupaca u posjed.

Javnim natječajem bilo je obuhvaćeno 16 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 15 godina i 40 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 5 godina.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sve nedjelje, praznici i blagdani do kraja 2024. u Ludbregu proglašeni javnim manifestacijama i sajamskim danima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Ludbreg donio je Zaključak da će sve nedjelje do kraja godine, kao i blagdani  te praznici biti takozvani sajamski dani.

-U svrhu promidžbeno-turističkih aktivnosti i povećanja obujma turističke ponude Grad Ludbreg i Turistička zajednica područja Centar svijeta provode različite aktivnosti na proširenju kulturno-turističke ponude. Tako se sve nedjelje  u razdoblju od 1. svibnja 2024. do 31. prosinca 2024. godine proglašavaju danima javnih manifestacija i sajamskim danima na području Grada Ludbrega – objavili su u Gradu Ludbregu.

Pojedine aktivnosti i programi odvijat će se i u dane praznika ili neradnih dana te se, pored nedjelja, u toku godine danima javnih manifestacija i sajamskim danima proglašavaju ovi dani: 30. 05. 2024. – Dan državnosti i Tijelovo – četvrtak, 22. 06. 2024. – Dan antifašističke borbe – subota, 5. 08. 2024. – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja-ponedjeljak, 15. 08. 2024. – Velika Gospa – četvrtak, 1. 11. 2024. – Dan svih svetih – petak, 18. 11. 2024. – Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje – ponedjeljak i 26. 12. 2024. – Sveti Stjepan – četvrtak.

-Prigodna prodaja na kioscima, štandovima i slično, kao sastavni dio javnih i sajamskih manifestacija  može započeti najranije u 6:00 sati i završiti  najkasnije do 22:00 sata, a u dane manifestacije „Ludbreška Sveta Nedjelja“ može započeti najranije u 6:00 sati i završiti najkasnije do 24:00 sati – kažu u Gradu Ludbregu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje