Povežite se s nama

Međimurje

„Međimurska priroda“ dodjeljuje čak 11 nagrada najboljim čuvarima prirode i zaslužnim pojedincima

Objavljeno:

- dana

„Međimurska priroda“ – Javna ustanova za zaštitu prirode Međimurske županije ove godine dodijelila je 11 nagrada najboljim mladim čuvarima prirode i zaslužnim pojedincima u 2022. godine. Nagrade će im biti uručene u nedjelju, 31. srpnja, u Frkanovcu na Matulovu gruntu.

Naime, tog će se datuma održati 2. kamp za mlade čuvare prirode, a koji se organizira uz obilježavanje Svjetskog dana rendžera (31. srpnja). Kamp se provodi u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja Stanica Čakovec, a gostuje animator Matija Bobek. U 16 sati započinju radionice za djecu za koje je potrebna online prijava. Broj sudionika je ograničen, a cijena kampa je 100 kuna po djetetu. Prijave se primaju do 27. srpnja ili do popunjenja slobodnih mjesta, a poveznica za prijavu nalazi se na mrežnoj stranici „Međimurske prirode“. Podjela nagrada najboljim mladim čuvarima prirode i zaslužnim pojedincima u 2022. godini je u 19 sati.

Među nagrađenima su: Zora Jambrović (Najbolja mlada čuvarica prirode), Matija Sakal (Najbolji mladi čuvar prirode), Borna Sakal (dobitnik priznanja u kategoriji Mladi čuvar prirode), Viacheslav Shupta (dobitnik priznanja u kategoriji Mladi čuvar prirode), učenice OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica Dina Mišić, Ana Jurčec, Lea Dodlek, Greta Sabol i Sara Camatta (Najbolja skupina mladih čuvara prirode), Darko Oreški (Senior čuvar prirode – Nagrada za cjeloživotni aktivizam u zaštiti prirode), Alex Horvat (Godišnje priznanje za aktivizam u zaštiti prirode 2022.), Miljenko Vrančić (Godišnje priznanje za aktivizam u zaštiti prirode), Željko Mezga (Godišnje priznanje za aktivizam u zaštiti prirode), Nikola Tomašić (Godišnje priznanje za aktivizam u zaštiti prirode), Vlasta Vugrinec (Najbolji novinarski rad na teme zaštite prirode u Međimurskoj županiji).

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje