Povežite se s nama

Crna kronika

Varaždinac na internetu prodavao dječji vrtić za 300 kuna, na kraju ostao bez 2500 kuna

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 36-godišnjaka iz Varaždina da je prevaren pri prodaji putem internetskog oglasnika.

Prema prijavi, muškarac je 24. srpnja na jednom internetskom oglasniku objavio oglas o prodaji dječjeg vrtića za iznos od 300 kuna, nakon čega mu se putem aplikacije za komunikaciju javio kupac.

Nepoznati kupac, je od prodavatelja tražio da putem svoje mobilne bankovne aplikacije zatraži verificirani broj kartice te otvori poveznicu jedne fiktivne stranice bankovnog posrednika (za prijenos novca), a koju mu je nepoznati kupac poslao, i tamo da upiše broj bankovnog računa i napravi verifikaciju putem mobilne aplikacije jer će na takav način moći zaprimiti uplatu.

Na takav način je nepoznati počinitelj iskoristio navedene podatke i izvršio nedozvoljenu transakciju u iznosu od oko 2500 kuna s računa oštećenog na nepoznati račun.

– Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti i poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela. Ovom prilikom ponovno apeliramo na građane da budu oprezni prilikom prodaje, kupnje i plaćanja na Internetu, da zaštite i ne ustupaju svoje podatke i podatke svojih kartica. Prijevarne taktike kibernetičkih kriminalaca sve su inovativnije. Online prevaranti današnjice učinit će sve što je potrebno da dobiju što žele – vaš novac i/ili bankovne podatke. Pazite na svoje podatke! Kad prodajete, nigdje ne upisujte CVC/CVV broj sa poleđine svoje debitne ili kreditne kartice. Za uplatu na tekući račun je dovoljno upisati samo IBAN – objašnjavaju iz policije.

Crna kronika

Varaždin: motorist (34) ozlijeđen kada je preticao kolonu te udario u auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 6. svibnja, oko 14.20 sati, u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Žena starosti 29 godina upravljala je osobnim vozilom. Ona se uključivala u promet na kolnik Zagrebačke ulice između zaustavljenih vozila u koloni, a da se prethodno nije uvjerila da istu radnju može učiniti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu, javila je PU varaždinska.

Tom prilikom je u prednji dio njezinog osobnog automobila udario motocikl kojim je upravljao 34-godišnjak, a koji je protivno oznakama na kolniku vršio radnju obilaženja zaustavljenih vozila u koloni, a da se prethodno nije uvjerio da istu radnju može učiniti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu.

U prometnoj nesreći ozlijeđen je vozač motocikla. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Više svinja ukradeno s farme 30-godišnjaka u Hrženici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 6. svibnja, u Hrženici, nepoznati počinitelj je provalio u farmu u vlasništvu 30-godišnjaka te otuđio nekoliko svinja.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 1000 eura, javila je PU varaždinska. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Istog dana, 6. svibnja, također u Hrženici, nepoznati je počinitelj provalio u radni stroj u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Varaždinu te otuđio preko sto litara dizel goriva. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje