Povežite se s nama

U fokusu

V.d. ravnatelja dr. Kudelić počeo raditi: u nekoliko sati smijenio sve pomoćnike!

Objavljeno:

- dana

ČISTKE U BOLNICI

Tek imenovani vršitelj dužnosti ravnatelja Opće bolnice Varaždin dr. Nenad Kudelić već je počeo raditi: svega nekoliko sati nakon imenovanja je smijenio sve dosadašnje pomoćnike ravnateljice dr. Sanje Zember.

S dužnosti je razriješio pomoćnika za sestrinstvo Damira Poljaka i na to mjesto imenovao Anicu Sekovanić, inače medicinsku sestru u Centralnom operacijskom bloku, kojeg je donedavno vodio upravo dr. Kudelić.

Nova pomoćnica za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor je dr. Dubravka Dobec Gorenak, i to umjesto razriješene dr. Spomenke Piskač Kiđement.

Istovremeno, razriješio je s dužnosti pomoćnicu za financijsko poslovanje Karmen Verteš i pomoćnicu za pravne poslove Snježanu Cerjan.
 

Bivša ravnateljica i novomenovani vršitelj dužnosti neposredno nakon odluka o smjeni i imenovanju

 

Iz toga proizlazi da će dr. Kudelić imati dvije pomoćnice, baš kao što je to tražio župan Predrag Štromar, kao i članovi Upravnog vijeća Bolnice Zoran Šantek i Jasminka Begić. Navodno će Upravno vijeće već u utorak odlučivati o izmjenama Statuta Opće bolnice Varaždin.

Dosadašnjeg zamjenika ravnateljice dr. Gorana Benka nije uspio smijeniti, jer je sam podnio ostavku.

Zasad nije poznato samo to tko će biti pomoćnik dr. Nenada Kudelića, no već se nagađa o imenima, pri čemu se spominju – članovi SDP-a.

– Struka je najbitnija u ovoj ustanovi, zaboravili smo naše pacijente i našu primarnu djelatnost. Mislim da je došlo krajnje vrijeme da se s time prestane, da se prestane dijeliti Bolnica na podobne i nepodobne, na stare i mlade, na sposobne i nesposobne. Mislim da je vrijeme da svi zajedno se okrenemo budućnosti ove Bolnice – rekao je dr. Kudelić novinarima neposredno nakon što je prijepodne bio imenovan za vršitelja dužnosti ravnatelja, dok ga poslijepodne nismo uspjeli dobiti.
 

Na današnjoj sjednici Upravnog vijeća Bolnice: Zoran Šantek, Ruža Jelovac, Jasminka Begić, dr. Bitar
 

Najavio je da je njegov cilj „vratiti nekadašnji ugled varaždinskoj bolnici“, a ustvrdio je da on nije politička osoba kao što ga se pokušavalo proglasiti.

Novinare je zanimalo zašto je istaknuo da se u cijelom slučaju „zaboravila“ struka, a upravo je struka podržala sad već smijenjenu ravnateljicu.  

– Ovaj tren ne mogu komentirati načine na koji je struka podržala dr. Zember, o tome možemo razgovarati nešto kasnije. Samo ću vam reći da je struka izmanipulirana i prikazana kao netko tko ravnateljicu podržava – rekao je dr. Kudelić.

Iz toga proizlazi da je dr. Zember uspjela izmanipulirati više od 30 liječnika varaždinske bolnice, ali ne i troje članova Upravnog vijeća koji su, ispada, odmah uspjeli sve raskrinkati zahvaljujući prim. Ivanu Pavličeku koji im se požalio na „zlu krv“ i „moguće kadroviranje“.

Izvor:
Foto: ANDREJA KROBOT

U fokusu

Proglašena prirodna nepogoda mraza za područje Grada Lepoglave i Općine Donja Voća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Anđelko Stričak je danas, 6. svibnja, proglasio prirodnu nepogodu zbog mraza za područje Grada Lepoglave i Općine Donja Voća.

U razdoblju od 21. do 24. travnja, u noćnim i jutarnjim satima, mraz je nanio velike štete na poljoprivrednim kulturama i trajnim nasadima.

Odluka je donesena nakon što su iz Grada Lepoglave i Općine Donja Voća zahtjeve za proglašenje prirodne nepogode dostavili Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta.

Prema zaprimljenim zahtjevima, štete na poljoprivrednim kulturama su od 30 do 80 %.

Prva procjena ukupne štete zbog mraza na području dvije jedinice lokalne samouprave iznosi 460.000 eura.

Sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda, oštećeni štetu trebaju u roku od 8 dana od proglašenja prirodne nepogode prijaviti Općinskom povjerenstvu u pisanom obliku i na propisanom obrascu. U roku od 15 dana Općinsko povjerenstvo treba izraditi prve procjene šteta, a u roku od 50 dana Županijskom povjerenstvu dostaviti konačnu procijenjenu štetu.

Županijsko povjerenstvo će potom u zakonskom roku prijavljene konačne procjene štete dostaviti Državnom povjerenstvu i nadležnim ministarstvima.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Očaj, bijes i suze na štrajku radnika Varteksa: “Sve smo dali toj tvrtki”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Varteks je za Jugoslavije, diljem države imao više od 200 trgovina. U toj varaždinskoj tvrtki radilo je preko 12.000 radnika. Bila su zlatna vremena i tvrtka je hranila mnoge obitelji u Varaždinskoj županiji.

Danas je tvrtka spala na manje od 700 radnika. Ti isti radnici nisu primili pola plaće za veljaču, kao ni cijelu plaću za ožujak.

Zbog toga su se odlučili na štrajk. Tužna, smrknuta lica, suze u očima, očaj i bijes, vidjeli smo u ponedjeljak, 6. svibnja na parkiralištu ispred tvrtke.

– Mi smo želimo svoje plaće za svoj rad – vikali su.

Mnogi radnici cijeli svoj radni vijek provode u istoj tvrtki.

– Ovo je žalosno. Tu sam od 16. godine. I prije smo bili bez plaće, ali imali smo puno posla. Svašta smo prošli s raznim upravama. Sada nemamo posla, situacija je eskalirala. Niti taj minimalac ne dobijemo, a nemamo ni posla. Kako da dođemo na posao, kako da si kupimo nešto za jesti na poslu, od čega? Ne znam možemo li ovo prebroditi. Imam 35 godina staža. Pola obitelji mi je ovdje radilo, sa suprugom sam gradila kuću iz tog minimalca. Sve sam ovdje ostavila – rekla je gotovo kroz suze Rosana Liber.

Ono što sve radnike zanima kad će napokon dobiti svoje plaće. Ističu da će štrajk trajati dok ne dobiju svoje plaće.

– Nije tajna da je Varteks već bio u teškoj situaciji, no ovi radnici neće nastaviti s proizvodnjom dok ne dobiju dio plaće za veljaču i cijelu plaću za ožujak. Radnici Varteksa taoci su vrijednosti imovine Varteksa. Pripadnici krupnog kapitala žele se imovine Varteksa domoći što jeftinije i brže – ističe Tomislav Rajković, predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje