Povežite se s nama

Međimurje

Projektom „Želim posao!“ zaposleno 14 žena koje su se brinule o 78-ero korisnika

Objavljeno:

- dana

Projekt „Želim posao!“, koji provodi Gradsko društvo Crvenoga križa Čakovec u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Čakovec i Područnim uredom Čakovec Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, završava 23. kolovoza 2022. godine.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 874.020 kuna, a financiran je iz državnog Proračuna i Europskoga socijalnog fonda.

Glavni cilj projekta bio je zaposliti dugotrajno nezaposlene žene i povećati socijalnu uključenost starijih i nemoćnih osoba u Međimurskoj županiji.

Putem projekta ukupno zaposleno 14 žena pripadnica ciljane skupine koje su se brinule o starijim i/ili nemoćnim osobama na području pet općina: Općina Gornji Mihaljevec, Strahoninec, Sv. Juraj na Bregu, Šenkovec i Štrigova. Zaposlene žene pružale su pomoć i podršku u obavljanju svakodnevnih poslova za ukupno 78-ero korisnika.

Višestruke dobrobiti

Gradskom društvu Crvenog križa Čakovec ovo je treći projekt koji je provelo u okviru poziva „Zaželi“ kao nositelj ili partner.

Projektne aktivnosti ovog i sličnih projekta uvelike doprinose smanjenju socijalne isključenosti, poboljšanju kvalitete života te dužem boravku starijih i nemoćnih osoba u vlastitom domu, ističu iz GDCK-a.

Osim toga, projektom je omogućen pristup zapošljavanju za ukupno 14 žena koje iz različitih razloga nisu pronalazile posao na otvorenom tržištu rada, a koje su u godinu dana stekle iskustvo i vještine koje će im pomoći u daljnjem radu.

– Provedbom ovog projekta u lokalnoj zajednici povećala se osjetljivost i istaknula važnost pružanja usluge pomoći i podrške za ranjive skupine i nužnost razvijanja takvih servisa pomoći u budućnosti. Koordinatorica projekta istaknula je zadovoljstvo kako zaposlenih žena, tako i samih korisnika koji uvijek ističu da od svih pruženih usluga, kao što su pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora i okućnice, pomoć u zagrijavanju prostora, nabava namirnica i lijekova, priprema obroka te pomoć u ostvarivanju raznih prava, najviše cijene osmijeh, toplu riječ i druženja s djelatnicama koje im uljepšavaju dane – poručili su iz čakovečkog Crvenog križa.

Međimurje

Ukusni kotlić i zabava uz tamburaše 18. svibnja na manifestaciji “Što smo, kaj smo i kak kuhamo”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kao uvod u Dane grada i Ljeto uz Muru i ove godine održava se manifestacija „Što smo, kaj smo i kak kuhamo“, tradicionalno kuhanje kotlića 18. svibnja, a dobra zabava je zagarantirana.

Kuhanje započinje u ranim jutarnjim satima, dok će podjela delicija započeti u 11 sati na izletištu „Fusek“ u Murskom Središću, a svoje umijeće pokazat će Mjesni odbori Mursko Središće, Peklenica, Križovec, Hlapičina, Štrukovec i Sitnice.

Jela će biti besplatno podijeljena posjetiteljima, a za dobru atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav „Prim“.

Nastavite čitati

Međimurje

Mraz pogodio područja Murskog Središća i Štrigove pa je proglašena prirodna nepogoda

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu od mraza za Grad Mursko Središće i Općinu Štrigova, gdje je mraz u razdoblju između 19. i 22. travnja 2024. godine izazvao smrzavanje, oštećenje i očekivano značajno smanjenje ovogodišnjeg uroda u voćnjacima i vinogradima.

Odluka o proglašenju prirodne nepogode – mraza stupa na snagu 6. svibnja 2024.

Međimurska županija ovom odlukom zadužuje općinska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da procjenu štete prijave županijskom povjerenstvu putem Registra šteta i to u roku od 50 dana od dana proglašenja prirodne nepogode. Županijsko povjerenstvo potom će izraditi zbirno izvješće o nastaloj šteti na navedenom području.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje