Povežite se s nama

Međimurje

Ljetne aktivnosti Mažoretkinja Nedelišća: nastupom oduševile Azurnu obalu, slijedi „Mažoret kamp“

Objavljeno:

- dana

Mažoretkinje Nedelišća su nakon pet godina otputovale na svoju treću plesnu turneju u Francusku. Ovaj put cijeli projekt realiziran je u suradnji s Puhačkim orkestrom Općine Nedelišće, a odredište turneje bila je prekrasna Azurna obala. Mažoretkinje i orkestar nastupali su na festivalu Les Grimaldines u živopisnom srednjovjekovnom gradiću Grimaudu, koji je smješten tik do poznatog elitnog ljetovališta Saint-Tropeza. Na oduševljenje brojnih posjetitelja festivala, mažoretkinje i orkestar izveli su cjelovečernji program u nekoliko navrata duž ulica i trgova povijesnog centra ovog gradića.

– Riječ je o prvom zajedničkom inozemnom nastupu mažoretkinja i orkestra iz Nedelišća te ujedno i nezaboravno iskustvo za sve, a sve skupa je realizirano uz podršku Općine Nedelišće, općinske Turističke zajednice i donatora. Na putu prema odredištu proveli smo dan i u razgledavanju Nice, a na povratku u obilasku Cannesa – otkrila su mažoretkinje.

Iz Udruge Mažoretkinja Nedelišća stiže i vijest o organizaciji jubilarnog 10. izdanja „Mažoret kampa“ u Nedelišću. Kamp će se održavati od ponedjeljka, 22. kolovoza, do petka, 26. kolovoza, svakodnevno od 17 sati na vanjskim prostorima MESAP-a uz stručno vodstvo trenerica i iskusnih dugogodišnjih mažoretkinja.

– Polaznice kampa će u pet zabavnih dana zaviriti u mažoret svijet te naučiti osnove vrtnje sa štapom, a očekuje ih i puno rekreacije, plesa, ali i timskih igara te kreativnih radionica za najmlađe prema dobro uhodanoj praksi. Sve sudionice dobivaju majicu, priznanje i fotografiju za uspomenu, a osigurana im je i okrijepa. Kotizacija za sve sudionice iznosi sevag 30 kuna za svih 5 dana kampa, a plaća se prilikom prvog dolaska – poručuju iz Udruge.

Prijave se primaju do 20. kolovoza na e-mail [email protected], pozivom na brojeve 098 / 932 3599 (Vedrana), 099 / 574 3527 (Ivana) ili u inbox Facebook profila Mažoretkinje Nedelišća.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje