Povežite se s nama

Međimurje

“Učim, učiš” pomaže djeci s teškoćama

Objavljeno:

- dana

POZITIVNO

Udruga tjelesnih invalida Međimurja, Međimurska županija, Gospodarska škola i Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec održali su početnu konferenciju projekta “Učim, učiš” u čakovečkoj zgradi Scheier.

Predstavljanju projekta prisustvovali su predsjednik Udruge tjelesnih invalida Međimurja Branko Baksa, voditeljica Odsjeka za zdravstvo, socijalnu zaštitu i nacionalne manjine te pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije Sonja Tošić-Grlač, voditeljica projekta Vana Majer, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec Dragica Benčik, stručna suradnica psihologinja iz Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec Tatjana Žižek i ravnatelj Gospodarske škole Čakovec Renato Vinko. S obzirom na visoki postotak djece s invaliditetom u Međimurskoj županiji, prepoznata je potreba za pojačanim djelovanjem na njihovu socijalnom uključivanju i razvoju njihovih vještina.

Projekt je zamišljen za djecu šestih, sedmih i osmih razreda

Jedan od načina da se to postigne je suradnja s mladima koji se školuju za zanimanja koja u budućnosti mogu upisivati i djeca s teškoćama u razvoju i invaliditetom. – Opći cilj projekta je povećati mogućnost djece i mladih da izvan redovnoga odgojno-obrazovnog sustava steknu znanja i vještine te usvoje primjerena stajališta, ali i pritom poboljšaju svoju kvalitetu života – istaknula je voditeljica projekta Vana Majer te dodala da je projekt osmišljen za učenike s poteškoćama u razvoju šestih, sedmih i osmih razreda.

Pozitivan primjer

Projekt ovakvog tipa omogućuje učenicima da se što bolje snađu u životu prilikom odabira srednje škole i kasnije kod zapošljavanja.
– Kako bi Međimurska županija ostvarila daljnji gospodarski napredak i stekla obrazovane građane, ključno je ulagati u školstvo, uz posebnu brigu za djecu s poteškoćama, koja moraju naći svoje mjesto u obrazovnom sustavu. Samim time Županija usklađuje kurikulume sa školama, kako bi im se pružilo što kvalitetnije i pristupačnije učenje – rekla je Sonja Tošić-Grlač.

– Međimurska županija nam je potpora u svim projektima koje provodimo, i to ne na deklarativnoj razini, već inicira, predlaže i sudjeluje te je vrijedna podrška u našem radu – zaključio je predsjednik Udruge Branko Baksa te naglasio da se veseli provedbi ovog iznimno vrijednog projekta za zajednicu i djecu.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje