Povežite se s nama

Crna kronika

Pijan, bez vozačkog ispita naletio na djevojku i teško je ozlijedio, kasnije pobjegao i zabio se u ogradu

Objavljeno:

- dana

Kakav manijak

U Paragu kod Nedelišća pijani vozač teško je ozlijedio maloljetnu pješakinju.

Naime, 30-godišnjak je s 1,98 promila, bez položenog vozačkog ispita i s neregistriranim BMW-om na ravnom dijelu prometnice prešao na lijevu stranu kolnika, gdje je prednjim lijevim dijelom vozila udario maloljetnu pješakinju, koja se u tom trenutku kretala uz lijevi rub kolnika u istom smjeru kao i automobil. Nakon udara pješakinja je odbačena van kolnika, dok je BMW prednjim dijelom udario u prednji dio parkiranog Hyundai Accenta, čakovečkih registarskih oznaka. Od siline udara Hyundai je odbačen u zid obližnje obiteljske kuće.

Nakon nesreće vozač BMW-a je pobjegao i nije ozlijeđenoj pješakinji pružio pomoć. U nastavku vožnje, ulaskom u lijevi zavoj zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i izletio izvan kolnika u betonsku dvorišnu ogradu. Nakon nesreće pješke se udaljio s mjesta događaja, bez da je policiju izvijestio o nesreći.

Ozlijeđena pješakinja privatnim vozilom prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđena te je zadržana na liječenju.

Brzom reakcijom policijskih službenika 30-godišnji vozač, tridesetak minuta nakon prometne nesreće, pronađen je i uhićen te priveden na kriminalističko istraživanje.

 

Izvor:
Foto: PU međimurska

Crna kronika

Nakon incidenta u Vinici 59-godišnji vozač priveden u Policijsku postaju Varaždin na kriminalističko istraživanje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što smo sinoć izvijestili o nemilom događaju na Vinici, kada je za vrijeme posebne regulacije prometa jedan vozač odbio postupiti po naredbi policijskog službenika, o svemu se oglasila PU varaždinska.

>>FOTO Drama uoči Plenkovićevog odlaska iz Vinice, pobješnjeli građanin urlao na policiju: “Krv nam pijeju…“

U petak, 6. rujna, oko 20.15 sati u Viničkoj ulici u Marčanu, za vrijeme privremene regulacije prometa Viničkom ulicom zbog prolaska štićenih vozila, policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 59-godišnji muškarac, a koji se pokušao vozilom uključiti u promet.  

Vozač nije postupio po naredbi policijskog službenika te je u svojoj namjeri spriječen od strane policijskog službenika.  

Tu nije bio kraj vozačevom protupravnom ponašanju pa je potom vrijeđao i omalovažavao policijskog službenika, odbijajući mu dati na uvid vozačku dozvolu i osobnu iskaznicu.

Uz uporabu sredstava za vezivanje, 59-godišnjak je priveden u Policijsku postaju Varaždin na kriminalističko istraživanje. 

Nastavite čitati

Crna kronika

Vozio bez vozačke pa mu policija oduzela vozilo, a provest će i devet dana u zatvoru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 4. rujna oko 19.30 sati, u ulici Ljudevita Gaja u Novoj Vesi Petrijanečkoj, policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 27-godišnjak za vrijeme pravomoćno izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta.

Zbog sumnje da će nastaviti sa činjenjem prekršaja te kako je isti višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i priveden u PP Varaždin.

Od njega je privremeno oduzeto osobno vozilo kojim je upravljao. Doveden je sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu koji mu je odredio zadržavanje od 9 dana.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje