Povežite se s nama

Sport

Enes Garibovć obranio titulu seniorskog prvaka Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Novi uspjeh

Nakon što je postao europski prvak, varaždinski karatist Enes Garibović obranio je jučer titulu seniorskog prvaka Hrvatske.

 Na Prvenstvu Hrvatske za seniore i seniorke u Kostreni u kategoriji seniori -75 kg Enes je u prvoj borbi s 2:0 pobijedio reprezentativnog kolegu Nevena Martića iz KK No Kachi Rijeka. 

U polufinalu s 4:0 potom pobjeđuje Filipa Grgurića iz KK RI Croatia Rijeka. U napetom i neizvjesnom finalu Enes je bio bolji od reprezentativnog kolega Ivana Martinca iz KK Hercegovina Zagreb rezultatom 2:1.

Član Karate kluba Varaždin je time izborio nastup na Europskom seniorskom prvenstvu u Turskoj.

U Kostreni je nastupila i članica Karate kluba Varaždin Elma Garibović. 

U svojem prvom nastupu u seniorskoj konkurenciji izgubila je u prvom kolu u kategoriji seniorke -55 kg od Vesne Gugić iz KK Hrvatski Dragovoljac Zagreb rezultatom 1:1. Naime, prema novim pravilima, kod izjednačenog rezultata pobjeđuje natjecatelj koji je prvi ostvario poen.

 

Izvor:
Foto: Karate klub Varaždin

Sport

Kajak kanu klub Varteks organizirao 27. Memorijal Siniša Razlog

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kajak kanu klub Varteks organizirao je 27. Memorijal Siniša Razlog u kajak kanu spustu. Na stazi dužine 3,5 kilometra voženoj po kanalu HE Varaždin nastupilo je 55 posada iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Prva mjesta od Varaždinaca osvojili su Borna Valjak polaznik škole kajaka, Marin Bjeliš kod kadeta u kajaku, Hana Valjak u kajaku kod kadetkinja, Matija Novak u kajaku kod juniora, Emil Milihram u kajaku kod seniora, Mate Bijeliš u turističkom kajaku, Danijel i Ervin Mijatović u kanu dvosjedu i Davorin Šestanj i Patrik Rauš u turističkom kanu dvosjedu.

Na drugo mjesto plasirali su se u kajaku Neo Vugrek kod kadeta, Leona Habek u kajaku kod kadetkinja, te Robert Rauš i Mario Peček u turističkom kanu dvosjedu.

Na treća mjesta plasirali su se Lucija Plantak u kajaku kod mlađih kadetkinja, Andrija Novak u kajaku kod mlađih kadeta, Domagoj Cerovečki u kajaku kod kadeta, Nikola Novosel u kajaku kod seniora, Veljko Milihram u kanu jednosjedu i Nikola Novak u turističkom kajaku.

Matija Novak bio je 4. kod kadeta u kajaku, kao i Dina Stanković kod mlađih kadetkinja i Darko Tomašek i Igor Krajcar u turističkom kanu dvosjedu.

Na 5. mjesto plasirali su se Viktor Žmegač u kajaku kod kadeta, Dino Šimek  u kajaku kod veterana i Damian Kukec u kajaku kod seniora.  

Goran Vugrek u bio je 7. u kajaku kod seniora, a Michel Ivić 9. u kajaku kod veterana. Kajak kanu klub organizira Kup mladih Varaždin i Otvoreno seniorsko prvenstvo Varaždina u kajak slalomu koji će se održati u nedjelju 5. svibnja kod mostova na rijeci Dravi s početkom u 11:00.

Nastavite čitati

Sport

Varteks i Bednja plasirali se u finale Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Praznik rada odigrani su uzvratni susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa. Obje momčadi koje su slavile u prvim susretima pobijedile su i u uzvratima.

Varteks je protiv Ivančice u prvom susretu slavio s 3:1, a u srijedu, 1. svibnja upisao je minimalnu pobjedu. Jedini pogodak bio je djelo Glavice u 90. minuti.

Ulazak u finale potvrdila je i Bednja. Prvi susret u Beletincu završio je pobjedom domaćina 3:0, a u drugom u Nedeljancu gosti su slavili s 4:1. Dva gola u uzvratu za beletinečke nogometaše postigao je Kulji, dok su po pogodak dodali Horvatić i Kareem. Jedini gol za Nedeljanec zabio je Medved.

Tako su Varteks i Bednja izborili finale, a ujedno i pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje