Povežite se s nama

Život i društvo

Modernizirana je lokalna cesta Varaždinske Toplice – Jarki Horvatićevi

Objavljeno:

- dana

Zahvaljujući kontinuiranom ulaganju Županijske uprave za ceste u modernizaciju prometnica na području Grada Varaždinskih Toplica, još jedni radovi ovih su dana privedeni kraju.

Riječ je o modernizaciji lokalne ceste Varaždinske Toplice – Jarki Horvatićevi koju je Županijska uprava za ceste sufinancirala u 75-postotnom iznosu.

Ovo je nova potvrda da Grad brine o infrastrukturi na cijelom svom području i sukladno svojim financijskim mogućnostima ulaže u njezinu modernizaciju.

– Zahvaljujem ŽUC-u što redovito prepoznaje naše potrebe i podupire naše projekte i investicije. Kontinuirano ulažemo u infrastrukturne i komunalne projekte s ciljem podizanja sigurnosti naših građana i stvaranja preduvjeta za bolje i kvalitetnije uvjete života – rekla je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

Radovi na modernizaciji lokalne ceste vrijedni su 457.000 kuna, a zajednički su ih sufinancirali Županijska uprava za ceste u iznosu od 75 % i Grad Varaždinske Toplice u 25-postotnom iznosu, odnosno sa 114.000 kuna.

– Zahvaljujući kontinuiranom ulaganju, dobroj suradnji sa svim relevantnim institucijama i činjenici da se radi gotovo u svakom kutku Grada, Varaždinske Toplice iz dana u dan postaju sve privlačnije mjesto za život i rad – kazala je gradonačelnica Ratković.

Radove na modernizaciji lokalne ceste Varaždinske Toplice – Jarki Horvatićevi izvodila tvrtka Niskogradnja Huđek.

Život i društvo

FOTO Primalje varaždinske Bolnice svima otvorile svoje radno mjesto te dale važne informacije o dolasku djece na svijet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Danas je u Općoj bolnici Varaždin bilo vrlo edukativno, posebno za trudnice te buduće majke i očeve.

Naime, povodom Međunarodnog dana primalja, koji se obilježava 5. svibnja, primalje Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin pozvale su sve zainteresirane da posjete rodilište te da se upoznaju s njihovim radom.

Odaziv je bio odličan, a to i ne čudi s obzirom da je veza primalje i trudnice izuzetno važna.

Najprije je održano predavanje, a zatim i obilazak rodilište, uključujući i rađaonicu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na hitnoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća prihvaćene ponude za zakup zemljišta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina koja je sazvana po hitnom postupku.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića razlog hitnosti je da bi poljoprivrednici koji su dali ponude za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Varaždina mogli na vrijeme krenuti u ovogodišnju sjetvu.

Na sjednici je prisustvovalo 16 vijećnika koji su na kraju većinom glasova izglasali odluku o izboru najpovoljnije ponude za zakup poljoprivrednog zemljišta. Donošenje odluke na Gradskom vijeću je preduvjet za sklapanje ugovora o zakupu i uvođenja zakupaca u posjed.

Javnim natječajem bilo je obuhvaćeno 16 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 15 godina i 40 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 5 godina.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje