Povežite se s nama

Sport

Garibović nakon osvajanja zlata na prvenstvu Europe: Neopisiv je to osjećaj, to treba doživjeti

Objavljeno:

- dana

Najbolji u Sofiji

Varaždinski karatist Enes Garibović nakon osvajanja zlata na prvenstvu Europe u Sofiji vratio se u svoj Varaždin.

– Dojmovi se još nisu slegli. Predivan osjećaj. Ono što smo si zacrtali, to smo i ostvarili. Nakon srebra i bronce, nedostajalo je samo to zlato. Imao sam tremu, no vjera u sebe je bila jača. Neopisiv je to bio osjećaj, to treba doživjeti – rekao je Enes koji je na putu do titule u kategoriji do 84 kilograma kod mlađih seniora svladao u prvom kolu Giuseppea Tesoroa iz Italije, odlukom sudaca nakon što je završilo 1:1. U drugom kolu je s 3:2 pobijedio mađarskog predstavnika Daniela Gyorgija, u četvrtini finala sudačkom odlukom Aleksandra Markovića iz Srbije, a posljednja prepreka na putu do finala bio je Tomas Silva iz Portugala. Enes je slavio s 1:0 i osigurao finale s Francuzom Jessijem De Costom. U finalu je pomeo protivnika s 10:2.

– Bili su teški mečevi i bilo je dosta taktiziranja prije finala, no u finalu sam se opustio – dodao je Enes.

Neviđeno

Njegov otac Esad, istaknuo je da takvu pobjedu u finalu nije vidio u svojoj trenerskoj karijeri.

– Bilo je to furiozno finale. To se ne viđa, u finalu pobijediti Francuza na takav način. Izliječio je moj kompleks od Francuza – dodao je Esad.

Na njegov uspjeh ponosni su i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Alen Runac, kao i gradonačelnik Goran Habuš.

Inače, Enes briljira i na Fakultetu računarstva i elektrotehnike u Zagrebu, gdje je treća godina, a slijedi mu seniorsko Europsko prvenstvo u Turskoj.

Izvor:
Foto: IT

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje