Povežite se s nama

Sport

Nogometna fešta u Cvetkovcu: gostovao Hajduk, oprostio se Lovrek, a na kraju se potukli navijači

FOTO: HNK Hajduk

Objavljeno:

- dana

Nogometaši Hajduka u srijedu, 12. listopada, gostovali su kod Tehničara u Cvetkovcu u sklopu šesnaestine finala Hrvatskog kupa. Bili su pred 3000 gledatelja protiv petoligaša slavili s 5:1.

Poveli su Splićani autogolom Vukonića u 7. minuti. Uslijedila su dva pogotka Mlakara u 23. i 25. minuti, a s rezultatom 3:0 otišlo se na odmor. Na 4:0 povisio je Vuković u 61., da bi Šarić četiri minute kasnije zabio za 5:0. Konačnih 5:1 postavio je Hudak za domaće golom iz penala u 69. minuti.

Istaknimo da je to bio ujedno i posljednji susret u karijeri 43-godišnjem Kruni Lovreku koji se oprostio od aktivnog igranja.

Lovrekovu karijeru najviše je obilježio NK Zagreb gdje je igrački i potekao, a za njihove seniore nastupao je između 1998. i 2003. godine te se u procesu okrunio i naslovom prvaka. Uslijedio je kratak angažman u Cerezu iz Osake, a onda i jedna sezona u Hajduku s kojim je također osvojio prvenstvo. Sljedeće stanice bile su Lierse, Croatia Sesvete, ponovno Zagreb pa Eskişehirspor, Jeonbuk Hyundai, Qingdao Hainiu i Sydney, gdje je imao čast dijeliti svlačionicu s legendarnim Alessandrom Del Pierom.

Nakon utakmice došlo je do incidenta.

– Oko 21.30 sati, u Cvetkovcu u Koprivničkoj ulici došlo je do narušavanja javnog reda i mira na način da su petorica osumnjičenika (trojica starosti 20 godina, 23-godišnjak i 21-godišnjak), pod utjecajem alkohola fizički napali 19 i 24 godišnjaka, koji su također bili pod utjecajem  alkohola. Do narušavanja javnog reda i mira je došlo na način da je osumnjičeni 20-godišnjak fizički napao oštećenog 24-godišnjaka te su potom sva petorica osumnjičenika fizički napala 19-godšnjaka – ističe PU koprivničko-križevačka.

Osumnjičeni su smješteni u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja i protiv njih će biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu općinskog suda u Koprivnici.    

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje