Povežite se s nama

Sport

FOTO Nedelišće ugostilo Slaven Belupo u osmini finala Hrvatskog kupa: Farmaceuti uvjerljivi

FOTO: Ivan Agnezović

Objavljeno:

- dana

Nogometaši Nedelišća u srijedu, 2. studenoga, u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa ugostiti su prvoligaša Slaven Belupo. Farmaceuti su slavili sa 6:0.

Na tribinama se skupilo oko 500 gledatelja, a kvaliteta prvoligaša je ipak prevagnula.

Poveli su Farmaceuti golom Benedika Mioča u 20. minuti, na 2:0 povisio je Arb Manaj, da bi za 3:0 zabio Luka Branšteter u 37. minuti.

U 54. minuti na 4:0 povisio je Josip Mihalić. U 60. minuti na 5:0 zabio je Marko Žuljević, dok je konačnih 6:0 u 81. minuti povisio Branšteter svojim drugim golom.

U lijepoj atmosferi mnogi su se prisjetili događaja od prije 10 godina kada je Nedelišće u šesnaestini finala izbacilo Rijeku. 

Tada, 26. rujna 2012. godine, Nedelišće je u šesnaestini pobijedilo Riječane s 1:0. Pogodak odluke postigao je Danijel Jagec koji je 96. minuti realizirao penal, i to ne bilo kako – matirao je Lisjaka panenkom.

Danas je legendarni Jaga trener momčadi koja je prošle sezone uzela naslov u 1. međimurskoj ligi te je osvojila Međimurski nogometni kup.

– Uh da se prisjetim te utakmice prođu me trci. Bilo je mnogo, mnogo ljudi. Mislim da je Rijeka pobijedila Dinamo u Prvenstvu i nismo se željeli osramotiti. Na poluvremenu smo držali 0:0, i nakon 90. minuta bilo je 0:0, ušli u produžetke i na kraju pobijedili. Mi smo tada izazvali sreću i slavili. Danas je bilo apsolutno suprotno. Nadao sam se da ćemo također što dulje držati 0:0, ali i njih se nešto pitalo – rekao je Jagec, trener Nedelišća.

Sport

Berba medalja kajakaša Varteksa na domaćem natjecanju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kajak kanu klub održao je Kup mladih Varaždin i Otvoreno seniorsko prvenstvo Varaždina u kajak slalomu kod mostova na rijeci Dravi na kojem je nastupilo je 45 natjecatelja iz Hrvatske i BiH.

U ženskoj konkurenciji polaznika škole kajaka Dina Stanković bila je 2., a Lucija Plantak 3. U kajaku jednosjedu kod polaznika škole kajaka Borna Valjak plasirao se na 2. mjesto.

U kategoriji mlađih kadeta u kajaku Andrija Novak bio je 2. Kod starijih kadetkinja u kajaku pobijedila je Hana Valjak, a Leona Habek bila je druga. Najbolji kod starijih kadeta bio je Marin Bjeliš, drugi je bio Neo Vugrek, treći Domagoj Cerovečki, Domagoj Kracik 4., a Viktor Žmegač plasirao se na 5. mjesto. Kod juniora u kajaku Matija Novak plasirao se na 5. mjesto.

Na seniorskoj utrci u kajaku pobijedio je Nikola Novosel, a Damian Kukec bio je drugi. Održana je i utrka veterana u kanu jednosjedu gdje se Danijel Mijatović plasirao na 3. mjesto, Robert Rauš bio je 4., a Ervin Mijatović na 5. mjestu.

Nastavite čitati

Sport

Tristan Talan obranio naslov prvaka Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Kutini se održalo Prvenstvo Hrvatske za juniore i mlađe seniore u boksu. Iz Fight Cluba Kovačić nastupili su Mate Medenjak I Tristan Talan.

Mate je unatoč dobroj borbi ispao u kvalifikacijama. Tristan Talan prošlogodišnji prvak u polufinalu je pobijedio Karla Kenzevića, da bi u nedjelju, 5. svibnja u finalu jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Mihaela Bulatovića iz Slavonskog Broda.

Tristan je time obranio titulu prvaka Hrvatske i potvrdio mjesto reprezentativca Hrvatske. Slijede mu pripreme za Europsko prvenstvo. 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje