Povežite se s nama

Život i društvo

Spinalni centar: dobivena uporabna dozvola, a svečano otvorenje očekuje se u prvoj polovici 2023.

Objavljeno:

- dana

Unatoč pandemijskim uvjetima, aktualnoj geopolitičkoj situaciji, poskupljenju građevinskog materijala i energenata u Varaždinskim Toplicama pravi je val investicija.

Svjedoči o tome i upravo dobivena uporabna dozvola za projekt „Izgradnja i opremanje nacionalnog rehabilitacijskog centra za osobe s bolestima i oštećenjima kralježnične moždine Specijalne bolnice Varaždinske Toplice“, poznatog i kao Spinalni centar.

Završetkom svih građevinskih i obrtničkih radova slijedi drugi dio projekta, a to je opremanje same bolnice. Kao što je objasnio ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Denis Kovačić, u tijeku je valorizacija i analiza svih pristiglih ponuda te se tijekom idućeg tjedna očekuju prve odluke o odabiru najboljeg ponuditelja.

– Poziv je bio koncipiran na način da je bilo devet grupa nabave od kojih smo za svaku grupu dobili dovoljan broj ponuditelja. Mislim da ćemo priču s potpisivanjem ugovora s prijaviteljima, a sutra dobavljačima, završiti tijekom studenoga, te do završetka projekta, a to je kraj ožujka imati instaliranu svu opremu. Tako da, unatoč svim izazovima, svečano otvorenje i puštanje objekta na korištenje svakako očekujemo u prvoj polovici iduće godine – izjavio je ravnatelj Kovačić, podsjetivši kako su se istovremeno uz projekt Spinalnog centra provodili i drugi projekti od energetske obnove Minerve, skupa zgrada Terme, Konstantinovog doma, Konstantinove i Lovrine kupelji, te se zahvalio Vladi RH, ministarstvima, Varaždinskoj županiji, izvođačima, djelatnicima i pacijentima na podršci i razumijevanju.

– Uvjeren sam da će „Spinalni centar“ opravdati naziv nacionalnog rehabilitacijskog centra za kategoriju pacijenata s povredama kralježnične moždine – naglasio je Kovačić.

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković izrazila je zadovoljstvo dobivenom uporabnom dozvolom podsjetila kako su Varaždinske Toplice realizirale, ali i započele brojne projekte koji će razvoj Varaždinskih Toplica usmjeriti u željenom pravcu. Jedna od takvih investicija svakako je novo stambeno smart naselje za mlade obitelji.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak izrazio je zadovoljstvo što u Varaždinskim Toplicama je uočen jedan dobar investicijski tempo.

Pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Mario Sambolec na sastanku je istaknuo kako je upravni odjel u projektu Spinalnog centra sudjelovao u postupku izdavanja akata za gradnju, između ostalog i građevinske dozvole, te kasnije uporabne dozvole nakon uspješno obavljenog tehničkog pregleda. Sastanku u gradskoj vijećnici prisustvovali su još pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelja Ljubica Božić i županijski vijećnik Željko Dvekar.

Život i društvo

Dolazeći tjedan bit će uglavnom sunčan, malo kiše s utorka na srijedu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Sjever Hrvatske očekuje uglavnom sunčani tjedan, pokazuje sedmodnevna prognoza DHMZ-a.

Ponedjeljak, 6. svibnja, bit će uglavnom sunčan, a dnevna temperatura ide do 23 °C.

Utorak će biti uglavnom oblačan, a u večernjim satima trebalo bi pasti nešto kiše. Kiša se očekuje i tijekom srijede ujutro, a potom se očekuje razvedravanje. Tijekom ova dva dana temperatura neće prelaziti 20 °C.

Sve do nedjelje, 12. svibnja, najviše će nas pratiti sunce. Danju temperatura neće prelaziti 21 °C.

Nastavite čitati

Život i društvo

Siggy je svjetska prvakinja, a ona i njezin vlasnik Danijel Novak dolaze iz Preloga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek primio je u Gradskoj vijećnici svjetskog prvaka – ženku engleskog buldoga Jack&Jim I’m Siggy i njezinog vlasnika Danijela Novaka iz Preloga.

Ovim se naslovom ponosni vlasnik i dugogodišnji uzgajivač pasa Danijel Novak okitio na najvećem svjetskom kinološkom događanju održanom proteklog tjedna u Hrvatskoj. Jack&Jim I’m Siggy, koja je stara pet mjeseci, je proglašena najboljim ženskim štenetom u pasmini buldoga. Veliko je to priznanje i za uzgajivača Danijela Novaka i njegovu uzgajivačnicu Jack&Jim, koje pokazuje veliku kvalitetu uzgoja i rada, u koji je uloženo mnogo ljubavi i truda.

U Zagrebu je, na prostoru Zagrebačkog velesajma, krajem mjeseca travnja održano ovogodišnje najveće svjetsko kinološko događanje – World Dog Show 2024. Zagreb je tako od 24. do 28. travnja postao svjetsko središte ljubitelja i vlasnika omiljenih četveronožnih ljubimaca iz cijeloga svijeta, a izložba je ugostila više od 23.000 pasa i izlagača.

Posjetitelji su mogli vidjeti više od 300 različitih pasmina, koje su pokazali izlagači iz više od 70 zemalja svijeta, od kojih su najbrojnije bile zlatni retriever, welsh corgi pembroke, njemački patuljasti špic pomeranac, labrador retriever, rodezijski ridžbek, vipet, sibirski haski, engleski bulldog, engleski koker španijel, graničarski koli, bigl i škotski ovčar duge dlake.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje