Povežite se s nama

Sport

UŠR Višnjica pobjednik 1. Laško lige Žarovnica 2022.

PIŠE: Ljudevit Cikač

Objavljeno:

- dana

Zadnja dva kola 1. Laško malonogometne lige Žarovnica 2022., igrana u sportskoj dvorani u Lepoglavi, ponudila su rijetko viđenu, infarktnu završnicu.

Naime, iako im je za naslov trebala jedna pobjeda, MNK Drvodjelac izgubio je obje utakmice, DŠR Žarovnica je također propustila veliku prigodu da bude pobjednik Lige, izgubivši jednu utakmicu.

A kako te dvije momčadi nisu iskoristile svoje ‘meč-lopte’, do naslova prvaka stigla je, potpuno zasluženo, ekipa UŠR Višnjice, usprkos tome što je u zadnjem kolu bila – slobodna.

No, krenimo redom. U derbiju 20. kola, koji se kasnije pokazao ključnim za naslov, UŠR Višnjica je s 3:1 pobijedila MNK Drvodjelac, Elektromont M & Caffe bar Cvetlin je s 2:1 bio bolji od UŠR Vrbno, a DŠR Žarovnica je s 4:3 pobijedila Klesarstvo Martinčević – Novaki.

DŠR Žarovnica je u tom trenutku postala glavni kandidat za titulu prvaka, s obzirom na to da je pred zadnje kolo imala bod više od Drvodjelca, a dva manje, ali i susret manje od UŠR Višnjice, koja je u zadnjem kolu bila slobodna.

No nogomet je još jednom pokazao sve svoje čari i, na veliko iznenađenje, u zadnjem su kolu i MNK Drvodjelac i DŠR Žarovnica doživjeli neočekivane poraze.

Drvodjelac od UŠR Vrbno rezultatom 3:4, a DŠR Žarovnica od Elektromont M & Caffe bar Cvetlin s 0:5, te je, iako u posljednjem kolu slobodna, UŠR Višnjica, potpuno zasluženo, stigla do titule prvaka prvog izdanja Laško malonogometne lige.

U utakmici za prestiž, posljednjeg, 21. kola, The Best of Cojones je rezultatom 7:4 pobijedio Klesarstvo Martinčević – Novaki.

Kako smo naveli, prvak je UŠR Višnjica s 34 boda, druga je DŠR Žarovnica s 32, MNK Drvodjelac, koji je vodio gotovo tijekom cijele lige, na kraju je završio treći s 31 bodom, četvrti  Elektromont M & Caffe bar Cvetlin ima 29, peto Klesarstvo Martinčević – Novaki 23, šesti je UŠR Vrbno s 18 bodova, a sedmi The Best of Cojones s 13.

Najbolji strijelac lige je Krunoslav Pečevski, najbolji golman Dejan Rogina, obojica iz MNK Drvodjelac.

Nagrade najboljim ekipama i pojedincima bit će uručene po završetku Kup natjecanjaa, u kojem će sudjelovati momčadi koje su igrale i u Laško malonogometnoj ligi.

Sport

Varteks i Bednja plasirali se u finale Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Praznik rada odigrani su uzvratni susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa. Obje momčadi koje su slavile u prvim susretima pobijedile su i u uzvratima.

Varteks je protiv Ivančice u prvom susretu slavio s 3:1, a u srijedu, 1. svibnja upisao je minimalnu pobjedu. Jedini pogodak bio je djelo Glavice u 90. minuti.

Ulazak u finale potvrdila je i Bednja. Prvi susret u Beletincu završio je pobjedom domaćina 3:0, a u drugom u Nedeljancu gosti su slavili s 4:1. Dva gola u uzvratu za beletinečke nogometaše postigao je Kulji, dok su po pogodak dodali Horvatić i Kareem. Jedini gol za Nedeljanec zabio je Medved.

Tako su Varteks i Bednja izborili finale, a ujedno i pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinski rukometaši do senzacije protiv Sesveta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometaši Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 u 9. kolu Lige za prvaka iznenadili su Sesvete koje se bore za 2. mjesto i slavili s 30:29.

Varaždinci su u 12. minuti već bili na velikih 8:3, no gosti su se probudili te sredinom poluvremena već stigli na minus dva (9:7). I nastavili su Sesvećani s dobrom igrom te do kraja prvog dijela stigli ne samo do izjednačenja, nego i minimalne prednosti (14:15). 

Nakon tri minute u drugom dijelu, Sesvećani su bili na tri razlike. I činilo se da polako preuzimaju konce igre u svoje ruke. No, domaćin je imao drugačije planove. Stalno je držao priključak i konačno, pet minuta prije kraja uspio stići do preokreta (28:27). U taktičkom nadmudrivanju, Varaždinci su uspjeli zabiti još dva, a gosti također dva pogotka. Posljednji napad imali su Sesvećani, ali nakon minute predaha promašili su s krila i otvorili priliku domaćinu za veliko slavlje (30:29). 

Marin Šutalo bio je jedan od domaćih junaka s 14 obrana. S osam pogodaka Tin Šestak bio je prvi strijelac pobjednika. 

Bilo je to ujedno i pretposljednje kolo Lige za prvaka, a u zadnjem kolu varaždinski rukometaši gostuju kod Spačve u Vinkovcima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje