Povežite se s nama

Sport

Berba medalja za varaždinske Vidre u Rijeci

Objavljeno:

- dana

Plivački klub Forca je u subotu, 5. studenog u Rijeci organizirao je Otvoreno  regionalno prvenstvo – Festival paraplivanja Rijeka 2022.

Na Festivalu je sudjelovalo 115 plivačica i plivača iz 16 klubova iz Hrvatske, Slovenije i BiH, a Plivački klub Vidra imao je osmero predstavnika.

Brunela Hrženjak plivala je 50 m leđno te 50 m i 100 m prsno. U klasi C21 na 100 m prsno osvojila 1. mjesto kao juniorka i 2. mjesto kao seniorka. U kategoriji juniorke na 50 prsno bila je druga, dok je na 50 mjesto zauzela 3. mjesto.

Mirna Roginek plivala je 50 m prsno, slobodno i leđno. U klasi C21 na 50 m prsno u kategoriji juniorki i seniorki zauzela je 1. mjesto, na 50 m leđno bila je prva kod juniorki treća kod seniorki. Na 50 m slobodno zauzela je 2. mjesto kao juniorka.

Borna Obardović je plivala 50 m i 100 m slobodno te 50 m leđno. Najuspješnija je bila na 100 m slobodno gdje je kao seniorka stigla do srebrne medalje.

Nikola Kosec, povratnik sa Svjetskog prvenstva za osobe sa sindromom Down koje se održalo sredinom  listopada u Portugalu, osvojio je tri prva mjesta u kategoriji C21 na 50 m leđno, 50 m delfin te 100 m slobodno.

Do medalje je stigao i Nikola Dodoš u klasi C21 na 50 m slobodno gdje je popravio svoje najbolje vrijeme za sekundu i zauzeo 3. mjesto u kategoriji seniora.

Andrej Marjanović plivao je 50 m slobodno, 50 m i 100m leđno. Svrstavanje u najbrojniju klasu S14, Andreja ne sprečava da ostvaruje odlične rezultate. Kao senior osvojio je dva 4. mjesta, na 50 m i 100 m leđno te 7. mjesto na 50 m slobodno gdje je popravio svoje najbolje vrijeme za sekundu.

Debitanti natjecanja Vedran Kos i Ivan Kliškinjić plivali su slobodno 25 m gdje je Ivan zauzeo 6. mjesto dok je Vedran zauzeo 8. mjesto.

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje