Povežite se s nama

Međimurje

Četrnaest stipendista Zaklade Mikec dolazi iz Preloga

Objavljeno:

- dana

I ove je godine Zaklada Mikec nastavila sa svojim djelovanjem, putem dodjele stipendija studentima s područja Međimurske županije.

Zaklada Mikec osnovana je 2016. godine, osnivač Zaklade je dr. Mikec Antun, dipl. ing, koji ujedno i osigurava sva sredstva za rad Zaklade, primarna svrha Zaklade je dodjela stipendija nadarenim studentima slabijeg imovinskog stanja s područja Međimurja.

Članovi Zakladne uprave su: Bergovec Mijo, prof. dr. sc., Hoblaj Antun, vlč., Kolarek Ljubomir, dr. vet. med., Kolarić Juraj, mons. prof. dr., Posavec Matija, mag. ing. Mikec Neven, dipl. oec., predsjednik Zakladne uprave.

Od svog osnivanja Zaklada je kroz stipendiranja i ostale donacije dodijelila ukupno preko 4.400.000 kuna. Ukupno je do ove godine dodijeljeno 312 stipendija: za akademsku godinu 2016/2017. dodijeljeno je 48 stipendija, 2017/2018. dodijeljeno je 55 stipendija, 2018/2019. dodijeljene su 53 stipendije, za 2019/2020. dodijeljene su 54 stipendije, za 2020/2021. dodijeljeno je 50 stipendija, a za 2021/2022. dodijeljene su 52 stipendije.

U sedmoj godini rada osnivač je za rad Zaklade osigurao iznos od preko 800.000 kuna.

Iznos mjesečne stipendije je povećan sa 1.100,00 kn mjesečno, koliko je isplaćivano u proteklim godinama, na 1.300,00 kn mjesečno.

Za akademsku godinu 2022/2023. dodijeljeno je 48 stipendija u iznosu od 1.300,00 kn mjesečno za razdoblje od 01.10.2022. godine do 30.09.2023. godine.

Kriteriji za novo prijavljene kandidate su bili: prioritetno socijalni kriterij, odnosno imovinsko stanje, i deficitarnost zanimanja s obzirom na tržište rada, te uz njih i težina fakulteta i razina obrazovne ustanove, prosjek ocjena i preporuke, a sve prema podacima koji su dostupni iz prijava kandidata, priložene dokumentacije i saznanja članova Zakladne uprave.

Prilikom odluke o dodjeli stipendija prednost su imali prošlogodišnji stipendisti koji su imali prosjek ocjena 4,3 ili veći. Među ovogodišnjim primateljima stipendija, našlo se i 14 studenata s područja Grada Preloga.

– Veliko mi je zadovoljstvo što je i ove godine, među primateljima stipendija, veliki broj stipendista s područja Preloga. Mi, kao jedinica lokalne samouprave, moramo činiti sve što je u našoj moći, kako bi tim mladim ljudima osigurali, da nakon završetka fakulteta, svoj životni i poslovni put nastave na području Grada Preloga – istakao je gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje