Povežite se s nama

Sport

Varaždinka Lidija Vrbanić u 12 sati istrčala je 100 kilometara i 109 metara

FOTO: Dinko Bažulić

Objavljeno:

- dana

Na stadionu Mladost u subotu, 12. studenog u Zagrebu održano je 2. Prvenstvo Hrvatske u trčanju na 12 sati na kojem je nastupila Lidija Vrbanić, članica TK Marathon 95.

Princip utrke je takav da trkači trče 1400 metara tijekom 12 sati. Trči se unutar stadiona po atletskoj stazi 400 metara i oko stadiona još dodatnih 1000 metara.

Vrbanić je u 12 sati istrčala 100 kilometara i 109 metara, čime je ostvarila svoju želju za prvom stotkom na ravnom terenu (popravila prošlogodišnji rezultat za više od 8 km) te u ukupnom poretku zauzela 42. mjesto od 65 trkača te 14. mjesto od 24 žene.

I ove godine uz nju su bili članovi kluba kao support, a koji su se itekako pokazali potrebnima, pogotovo u zadnjih 20 minuta utrke: Antun, Miroslav, Zlata, Nikolina i Andrej.

U ukupnom plasmanu pobijedio je Luka Videtić sa pretrčanih 148 km i 468 m (AK Ultramaraton Slovenija), dok je drugi bio Hrvoje Vlašić (AK Sljeme), sa 140 km i 420 m, koji je time bio prvi što se tiče Prvenstva Hrvatske. U konkurenciji žena pobijedila je Ines Jozić (Ultramaraton klub Mazator), koja je u ukupnom poretku svih natjecatelja bila treća s pretrčanih 138 km i 755 m, a čime je nadmašila svoj prošlogodišnju kilometražu i ponovno postavila državni rekord.

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje