Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Spoj tradicije i modernog: prvi adventski vikend u Čakovcu ispunio sva očekivanja

Objavljeno:

- dana

U subotu, 26. studenoga, počeo je Advent u Čakovcu. Ovogodišnja manifestacija kao spoj tradicije i modernog donosi niz noviteta, veselih i humanih programa uokvirenih u čarobnu božićnu kulisu žaruljica i ukrasa.

Prvi od četiri vikenda Došašća okupio je velik broj Čakovčana, Međimuraca i gostiju koji su uživali u bogatom programu: od tradicijskih i kulturnih sadržaja na Franjevačkom trgu, paljenja prve adventske svijeće, do radionica za djecu, druženja s Djedom Božićnjakom, sportskog adventa, nezaobilaznog klizališta, ali i svih blagdanskih blagodati kreiranih upravo za stvaranje uspomena. Iako su programi namijenjeni svim generacijama, najviše ih je posvećeno djeci i mladima.

Stoga su, kako i priliči, upravo oni otvorili ovogodišnji čakovečki Advent.

Božićna priča srca Međimurja krenula je mimohodom Gradskog puhačkog orkestra i Čakovečkih mažoretkinja centrom grada, a nastavila se u Centru za kulturu Čakovec „Bijelom čarolijom“ – Bajkom o božićnoj jelki u izvedbi dječjih vrtića “Cipelica”, “Prugi”, “Dječja mašta”, “Cvrčak” – PO Maslačak, Kazališne skupine DV-a “Cipelica” – Trinaestići, zatim Studija suvremenog plesa Teuta, plesne skupine OŠ Belica, Dječjeg zbora Čakovečki mališani i Čakovečkih mažoretkinja. 

Priču, scenarij i režiju „Bijele čarolije“ potpisuje Gordana Šoltić Siladi, u glavnim ulogama su Suzana Kovač, Nives Lisjak i Gordana Šoltić Siladi, za tehniku i glazbu zaslužna je Roberta Taradi, dok su se za scenografiju i kostime pobrinule Petra Mićanović i Samira Abuzeid.

Publika je Centar za kulturu ispunila do posljednjeg mjesta, redom ponosnih roditelja, obitelji, baka i djedova, među kojima je bila i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Dodajmo da je gradonačelnica ispred Crkve sv. Nikole biskupa na Franjevačkom trgu zapalila i prvu svijeću na velikom adventskom vijencu.

– Veliki čakovečki adventski kalendar, kako je zamišljen ovogodišnji program, svakog dana donosi nove programe za sve generacije, pa ste pozvani da se uz poruke zahvalnosti i radosti predstojećih blagdana pridružite čakovečkoj blagdanskoj priči – pozivaju organizatori.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje