Povežite se s nama

Zabava & Stil

Društvene igre zbog kojih ostavljamo po strani svoje mobitele

Objavljeno:

- dana

Stručnjaci u industriji društvenih igara, kako piše portal After5.hr, složni su u jednom – u modu su se vratile društvene igre.

U posljednjih nekoliko godina bilježi se snažan porast potražnje za društvenim igrama, koje smo u većini slučajeva i sami igrali još kao djeca. Ovdje je veliku ulogu odigrala pandemija koronavirusa, koja je gotovo kompletnu svjetsku populaciju na neko vrijeme prikovala za vlastite domove i potaknula da se podsjetimo kako je to živjeti „kao nekad“ pa i zaigrati društvene igre.

No razloge svakako treba tražiti i drugdje.

– Danas, kada nam je tehnologija omogućila toliko toga i kada nam je doslovno sve nadohvat ruke, počeli smo osjećati potrebu da barem na trenutak pobjegnemo od svega: informacija kojima smo na dnevnoj bazi bombardirani, stvari koje „moramo“ imati, mjesta koja „moramo“ posjetiti da bismo bili „ispunjeni i sretni“… U moru podražaja, shvatili smo da žudimo za malo mira i da ono što će nas na kraju dana istinski učiniti sretnima i ispunjenima uopće nisu stvari, već iskustva i trenuci provedeni u društvu najdražih nam ljudi. I zato se ponovno vraćaju društvene igre jer u nama bude osjećaje zajedništva i radosti te baš svaki puta generiraju obilje smijeha, a ponekad i ljutnje, kao i uspomene koje se pamte – piše After5.hr.

Stručnjaci kažu da ovakav skok u popularnosti društvenih igara nije viđen od 80-ih godina prošlog stoljeća, a da je tome tako dokazuju i službeni podaci. Globalno tržište društvenih igara ima procijenjenu vrijednost između 11 i 13,4 milijarde dolara te se predviđa da će nastaviti rasti od 7 do 11 posto u sljedećih 5 godina.

A koje to društvene igre prednjače u popularnosti provjerite u pregledu portala After5.hr.

Zabava & Stil

FOTO U Varaždinu specijalna izložba pasa, stigli izlagači i iz Skandinavije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Hrvatski kinološki savez organizator je World Dog Show Zagreb 2024., svjetske izložbe pasa svih pasmina pasa koja se održava od četvrtak, 25. do nedjelje, 28. travnja na kojem je prijavljeno preko 15.500 pasa.

U sklopu WDS-a, Kinološko društvo Varaždin dobilo je tu čast da bude domaćin tri specijalne izložbe i to za pasmine buldog, rodezijski ridžbek i dalmatiner.

Izložba se održava u subotu, 27. travnja na poligonu Kinološkog društva Varaždin.

Prijavilo se 198 pasa, a najviše ih je pasmine rodezijski ridžbek. Stigli su izlagači iz 20 europskih zemalja, a mnogi su potegnuli čak iz skandinavskih zemalja.

Važno je da se predstave psi u najljepšem s prvenstvenim s posebnim naglaskom na zdravlje psa.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Najveći obožavatelji ugrabili ulaznice za prvi koncert Aleksandre Prijović u Varaždinu, evo kako je bilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Regionalna zvijezda Aleksandra Prijović tri je dana svojim koncertima napunila Arenu Varaždin.

Danas je, 26. travnja, prvi koncert, a najveći fanovi morali su biti jako brzi jer su za prvi najavljeni koncert ulaznice “planule”. Naknadno su u prodaju puštene ulaznice za subotu i nedjelju.

Iako je Prijović pet dana punila Arenu Zagreb i obožavatelji sa sjevera Hrvatske pokazali su da zaista uživaju u njezinoj glazbi. Zvijezda je plijenila stasom i glasom, a u galeriji donosimo početak današnjeg koncerta te tko je uspio kupiti ulaznice za prvi dan te uživati u glazbi.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje