Povežite se s nama

Međimurje

Mursko Središće: nogometno igralište u Peklenici uskoro dobiva sustav za navodnjavanje

Objavljeno:

- dana

Grad Mursko Središće ravnomjerno ulaže u razvoj svih svojih naselja. Pritom važnu ulogu imaju vijeća mjesnih odbora koja surađuju s Gradom te se na njihovu sugestiju određuju potrebe za realizacijom manjih komunalnih zahvata, a isto tako i ulaganja u kvalitetu življenja u svim segmentima.

Izuzetak nije niti naselje Peklenica u kojem se kroz više godina kapitalnim donacijama iz gradskog proračuna realiziralo uređenje prostorija Nogometnog kluba Plavi, izgrađena je nadstrešnica, revitaliziran je travnjak, izrađeno pročelje na sportskom objektu, a Grad je pomogao i u kupnji kosilice.

Protekle srijede, 11. siječnja, gradonačelnik Dražen Srpak i direktor tvrtke Agrico sistemi potpisali su ugovor o izvođenju radova na ugradnji i instalaciji sustava navodnjavanja nogometnog terena na igralištu NK Plavi Peklenica u iznosu od 15.570 eura. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i predsjednica Mjesnog odbora Peklenica Ivana Maltarić, član MO Peklenica zadužen za sport Franjo Novinić i predstavnik Nogometnog kluba Mihael Zamuda.

Ovaj zahvat je nužan da bi se zaokružio ciklus ulaganja u objekt i sportski teren Nogometnog kluba. Potreba za sustavom navodnjavanja javila se i zbog isušivanja terena s obzirom da se u neposrednoj blizini nalazi odvodni kanal.

Radovi na ugradnji sustava navodnjavanja bit će završeni početkom travnja, a prema mogućnostima proračuna osigurati će se stavka i za uređivanje kvalitetnije rasvjete na nogometnom terenu.

Međimurje

Ukusni kotlić i zabava uz tamburaše 18. svibnja na manifestaciji “Što smo, kaj smo i kak kuhamo”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kao uvod u Dane grada i Ljeto uz Muru i ove godine održava se manifestacija „Što smo, kaj smo i kak kuhamo“, tradicionalno kuhanje kotlića 18. svibnja, a dobra zabava je zagarantirana.

Kuhanje započinje u ranim jutarnjim satima, dok će podjela delicija započeti u 11 sati na izletištu „Fusek“ u Murskom Središću, a svoje umijeće pokazat će Mjesni odbori Mursko Središće, Peklenica, Križovec, Hlapičina, Štrukovec i Sitnice.

Jela će biti besplatno podijeljena posjetiteljima, a za dobru atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav „Prim“.

Nastavite čitati

Međimurje

Mraz pogodio područja Murskog Središća i Štrigove pa je proglašena prirodna nepogoda

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu od mraza za Grad Mursko Središće i Općinu Štrigova, gdje je mraz u razdoblju između 19. i 22. travnja 2024. godine izazvao smrzavanje, oštećenje i očekivano značajno smanjenje ovogodišnjeg uroda u voćnjacima i vinogradima.

Odluka o proglašenju prirodne nepogode – mraza stupa na snagu 6. svibnja 2024.

Međimurska županija ovom odlukom zadužuje općinska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da procjenu štete prijave županijskom povjerenstvu putem Registra šteta i to u roku od 50 dana od dana proglašenja prirodne nepogode. Županijsko povjerenstvo potom će izraditi zbirno izvješće o nastaloj šteti na navedenom području.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje