Povežite se s nama

Život i društvo

Reformisti iz 3. Mjesnog odbora traže gradnju kružnog toka na raskrižju Krležine i Filićeve

Objavljeno:

- dana

Frekventno raskrižje

Na raskrižju Miroslava Krleže i Krešimira Filića u Varaždinu, u subotu, 10. prosinca dogodila se prometna nesreća pa Reformisti iz 3. Mjesnog odbora ponovno apeliraju na Grad i odgovorne službe da hitno u proračun stave i osiguraju sredstva za izgradnju rotora na spomenutoj lokaciji, koja je očito crna točka na varaždinskim prometnicama.

Na ovaj problem već je nekoliko puta upozoravao predsjednik Vijeća 3. mjesnog odbora Nenad Koščak.

Naime, u svibnju 2015. godine Policijska uprava Varaždinska je istaknula to mjesto kao prioritet u prometnoj infrastrukturi na području Grada Varaždina.

Iz Grada Varaždina tada su rekli da je želja da radovi počnu još te 2015. godine, no s obzirom na činjenicu da je u tijeku izrada projektne dokumentacije te da je za istu potrebno ishoditi dozvole za gradnju, realno je da će radovi započeti tijekom 2016.

– Kraj je 2016. godine , a spomenuti rotor ne samo da nije započet, nego je maknut sa popisa prioriteta, a sredstva su usmjerena u gradnju drugih stvari. Podsjećamo gradonačelnika i gradske službe da se spomenuto crno raskrižje nalazi neposredno u blizini najveće osnovne škole u Varaždinu, kao i u blizini POS naselja, a frekvencija ovim raskrižjem vjerojatno je jedna od najvećih u gradu – ističu Reformisti iz 3. MO-a. te predlažu da se na sporno mjesto postavi montažni kružni tok kao što je bio primjer u Gospodarskoj ulici, koji bi bio privremeno rješenje s ciljem sprečavanja novih prometnih nesreća.

– S toga, u interesu zaštite svih sudionika u prometu nadamo se da će Grad poduzeti potrebne mjere, prihvatiti naš prijedlog i hitno riješiti ovaj problem, te da i ovaj puta neće ostati sve samo na velikim obećanjima tik pred izbore – zaključuju.

Izvor:
Foto: Google maps

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje