Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Reformisti u velikom broju tradicionalno proslavili Međunarodni praznik rada na Trakošćanu

Objavljeno:

- dana

Predsjednik Narodne stranke – Reformisti Radimir Čačić, potpredsjednica Reformista Natalija Martinčević i predsjednik Županijske organizacije Varaždinske županije Tomislav Paljak sa suradnicima na jučerašnji Međunarodni praznik rada posjetili su izletište Drava.

Nakon Drave, čelnici Reformista uputili su se na tradicionalnu proslavu na Trakošćan sa velikim brojem članova i simpatizera Narodne stranke – Reformisti. Predsjednik Reformista i župan Varaždinske županije novinarima je na postavljeno pitanje o plaćama odgovorio kako najnoviji podaci govore o novom padu industrijske proizvodnje u odnosu na prošli mjesec, ali i isto razdoblje prošle godine. – Bez industrije, bez proizvodnje nema ozbiljne države, nema socijalne politike, nema zdravstva ni obrazovanja – rekao je Radimir Čačić. Ponovio je da je sjever Hrvatske, a naročito Varaždinska županija, kralježnica industrijske proizvodnje i da ima najnižu nezaposlenost u Hrvatskoj, 16 opremljenih zona. Također, Čačić je dodao da je sada odgovornost na državi, te da je potrebno smanjiti administraciju i njezine troškove na godišnjoj razini za tri do četiri posto. – Treba ukinuti teret poreznog opterećenja s proizvodnog rada. To je poruka Vladi. Mi ovdje danas ne možemo opstati s najnižim plaćama u Hrvatskoj, a ni Hrvatska ne može opstati s najnižim plaćama u proizvodnji. Donja granica plaće treba biti 5000 kuna i tako se možemo razvijati. Moramo biti svjesni da dizanje plaće na razinu od 3500 kuna neće zadržati ljude u ovoj zemlji i to je poruka naše stranke i za to ćemo se boriti na razini države – poručio je Čačić. Na Trakošćanu su osim predsjednika Reformista  Radimira Čačića, potpredsjednice Natalije Martinčević te predsjednika Županijske organizacije Paljaka sa zamjenicima prisustvovali i predsjednik Županijske organizacije Međimurske županije Ivica Baksa te veliki broj predsjednika gradskih i općinskih organizacija diljem Varaždinske i Međimurske županije.

Život i društvo

“Dani tehničke ispravnosti motocikala” od 22. do 27. travnja u cijeloj Hrvatskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Centrom za vozila Hrvatske, od 22. do 27. travnja provest će se preventivno-sigurnosna akcija “Dani tehničke ispravnosti motocikala”.

Akcija je usmjerena na mogućnost besplatnog pregleda motocikala, a provodi se u 38 stanica za tehnički pregled vozila na području cijele Republike Hrvatske.

Preventivno-sigurnosna akcija provodit će se u 38 stanica za tehnički pregled vozila na području cijele Republike Hrvatske.

Akcija je prvenstveno usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede uz poticanje vozača da pravovremeno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu. Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se tehničko stanje istog ili stanje pojedinih sklopova s naglaskom na stanje kočnica i svjetlosne signalizacije.

Cilj je isključivo preventivni, a pregled vozila obavlja se besplatno za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se pojave na pregledu sa zamolbom da se njihovo vozilo pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost.

Kao što nam je svima poznato motocikli i mopedi, kao i sva ostala vozila L kategorije posebno su ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu, a dolaskom ljepšeg vremena svakodnevno se povećava njihovo sudjelovanje u prometu na cestama, stoga je ova akcija usmjerena isključivo na tu kategoriju vozila.

Napominjemo kako besplatni pregled vozila u ovoj akciji ne zamjenjuje redovni tehnički pregled, odnosno od ove akcije izuzeta su vozila koja u spomenutom razdoblju održavanja akcije, imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije. Također, potrebno je naglasiti da u sklopu ove akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis.

Nastavite čitati

Život i društvo

Osnovna škola Kneginec Gornji bogatija za školski vrt i prometni poligon

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Gornji Kneginec pokrenula je inicijativu za školski vrt koji bi uređivali učenici sa zaposlenicima škole.

Odrađeni su poslovi pripreme terena i ograđivanja od susjednih privatnih parcela koje su obavili djelatnici KNEKOM-a. U funkciji je tako ostalo 1600 m2 te je vrt u petak, 12. travnja, predan na korištenje Učeničkoj zadruzi „Kneginja“ i Dječjem vrtiću.

Ujedno je na inicijativu Općine pokrenuto i uređenje prometnog poligona Osnovne škole Kneginec Gornji za što će se utrošiti 10.948,90 eura koje je osigurala Varaždinska županija. Radove obavlja tvrtka CRTORAD iz Jalkovca.

Prometni poligon će služiti za učenje osnovnoškolske djece ponašanju u prometu, prije svega kod vožnje biciklom, a za što će im biti izdavane i odgovarajuće potvrde.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje