Povežite se s nama

Sport

Kovačević: Mogli smo i do pobjede, no remi je najpravedniji

Objavljeno:

- dana

Varaždin i Lokomotiva odigrali su bez golova u 18. kolu SuperSport HNL-u.

Mario Kovačević svjestan je bio da je njegova momčad teško živjela u prvih 20 minuta. Tada su golman Božidar Radošević i stoper Luka Jelenić uspjeli spasiti domaćina.

– Znali smo da će visoko napadati, ali kao da smo opet bili u strahu jer nam je to bila prva utakmica kod kuće. Nismo dobro reagirali, ali opet smo se uspjeli obraniti pa me to raduje. Kasnije smo se digli i malo sreće je nedostajalo da na kraju stignemo do slavlja iako je ovo najpravedniji rezultat – rekao je Kovačević kojem je žao gledatelja što nisu vidjeli po koji gol.

– Svaka čast ljudima iz uprave, navijačima koji su počistili snijeg prije utakmice. Teren je bio vrlo dobar za igru i bez njih sigurno ne bi bio. Žao mi je što publika na kraju nije vidjela po koji gol. Zadovoljan sam što smo opet susret završili bez primljenog gola– zaključio je Kovačević.

Sport

Varteks i Bednja plasirali se u finale Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Praznik rada odigrani su uzvratni susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa. Obje momčadi koje su slavile u prvim susretima pobijedile su i u uzvratima.

Varteks je protiv Ivančice u prvom susretu slavio s 3:1, a u srijedu, 1. svibnja upisao je minimalnu pobjedu. Jedini pogodak bio je djelo Glavice u 90. minuti.

Ulazak u finale potvrdila je i Bednja. Prvi susret u Beletincu završio je pobjedom domaćina 3:0, a u drugom u Nedeljancu gosti su slavili s 4:1. Dva gola u uzvratu za beletinečke nogometaše postigao je Kulji, dok su po pogodak dodali Horvatić i Kareem. Jedini gol za Nedeljanec zabio je Medved.

Tako su Varteks i Bednja izborili finale, a ujedno i pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinski rukometaši do senzacije protiv Sesveta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometaši Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 u 9. kolu Lige za prvaka iznenadili su Sesvete koje se bore za 2. mjesto i slavili s 30:29.

Varaždinci su u 12. minuti već bili na velikih 8:3, no gosti su se probudili te sredinom poluvremena već stigli na minus dva (9:7). I nastavili su Sesvećani s dobrom igrom te do kraja prvog dijela stigli ne samo do izjednačenja, nego i minimalne prednosti (14:15). 

Nakon tri minute u drugom dijelu, Sesvećani su bili na tri razlike. I činilo se da polako preuzimaju konce igre u svoje ruke. No, domaćin je imao drugačije planove. Stalno je držao priključak i konačno, pet minuta prije kraja uspio stići do preokreta (28:27). U taktičkom nadmudrivanju, Varaždinci su uspjeli zabiti još dva, a gosti također dva pogotka. Posljednji napad imali su Sesvećani, ali nakon minute predaha promašili su s krila i otvorili priliku domaćinu za veliko slavlje (30:29). 

Marin Šutalo bio je jedan od domaćih junaka s 14 obrana. S osam pogodaka Tin Šestak bio je prvi strijelac pobjednika. 

Bilo je to ujedno i pretposljednje kolo Lige za prvaka, a u zadnjem kolu varaždinski rukometaši gostuju kod Spačve u Vinkovcima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje