Povežite se s nama

Sport

Pan kup: Lončarima derbi protiv Jerteca, Šafarića, Mujanovića…

Objavljeno:

- dana

Mali nogomet

Odigran je i treći natjecateljski dan 37. Zimskog prvenstva Varaždina u malom nogometu.

I odigrane četiri ponudile su dosta sadržaja, iako je tek posljednja – ujedno i derbi dana između Automobila Lončar i momčadi Rale – imala dozu neizvjesnosti. Prije toga je naime Auto Florijanić lako izašao na kraj s klincima iz Nogometne šole Zavrč (s dva pogotka Pompera i dva Skupnjaka za konačnih 4:1, počasni je autogol Igora Florijanića u zadnjim sekundama utakmice), potom je krapinski veteranski sastav Saluti Bau (Kunštek, Kosernik, Fio, Družinec, Ferček…) bio jednostavno prejak (6:0) za sinoć oslabljeni sastav Sračinca, lani trećeplasirane momčadi Pan kupa, a onda je i seniorska ekipa Hudek Trgotransa iz Biljevca upisala prva treću pobjedu na turniru, osiguravši (najmanje) izravni plasman u osminu finala turnira. Nakon 2:1 protiv Svježih jaja Vuk i 4:0 protiv Kustošije, sada je s visokih 6:1 „stradala“ Baka iz Gojanca.

I onda, u ljepotici večeri varaždinski derbi Automobil Lončar – Rale. Na dvostrukog pobjednika Pan kupa i lani finalista krenula je dobro poznata varaždinska škvadra s prezimenjacima Šafarić (Dean na gol crti, Nikola u igri), Jertecom, Mujanovićom, Kresingerom, Golikom i Težakom. Iako je već u 5. minuti bilo 2:0 za lončare, prekrasnim golovima Piskaća i Ribića, nije se Rale predavao. Jertec je iz slobodnog udarca smanjio u 9. minuti i krenula je dalje ravnopravna borba u kojoj su do pogotka mogli i jedni i drugi. Osam minuta prije kraja to je uspjelo drugi put Piskaću, za 3:1, a u predzadnjoj minuti Kovačić je dignuo i na končnih (pre)visokih 4:1.  

Danas je na rasporedu i prvi „malonogometni maraton“ na Pan kupu, od 14 sati odigrat će se 12 utakmica, sve tamo do iza 22 sata. Prvi puta ćemo na djelu vidjeti i veterane Videorehe iz Dugog Sela, također i seniore ambicioznih CB Majstora iz Sračinca, a utakmica dana bi trebala biti Art Metali Junajted – Prijatelji (Roberta Murića), u 19:20 sati. Uz nju, najzanimljivije bi utakmice dana trebale biti Črešnjevo – Optika Kiraly (20 sati) i ŠD Remetinec – Rale (21:20 sati). Podsjećamo, cijena cjelodnevne ulaznice je 15 kuna, a moguće

Izvor:
Foto: Pan kup

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje