Povežite se s nama

Sport

Pan kup: Iceki i Art metali Junajted do slavlja, danas dvije fantastične utakmice

Objavljeno:

- dana

Mali nogomet

S dvjema fantastičnim utakmicama otvorit će se večerašnji, osmi natjecateljski dan 37. Zimskog prvenstva Varaždina u malom nogometu.

Najprije će u 18 sati sjajni međimurski MIP Weyland (Jambres, Sokser, Krasniqi, Bobičanec, Žganec, Šinjori, Šoštarić…) odmjeriti snage s birano posloženom ekipom CB Majstori iz Sračinca (Mikić, Glavica, P. Rog, Drožđek, Novoselec, D. Melnjak…) u utakmici za pobjednika Skupine 4 prvoga kruga, a nakon toga će (18:40) u sraz za pobjednika Skupine 1 fantastična Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi (Kanjuh, Pavlović, Skorin, Veseli…) – ekipa koja brani naslov prvaka ZPV-a – i Centar Škudar iz Novoga Golubovca, momčad koja je dobrim dijelom preslika uglednog ASO Ponosa (Vincelj, Majcenić, Kresonja, Gamilec, Poslon…).

Osim što su u pitanju utakmice koje određuju prvake ovih skupina, ujedno su to i „bitke“ za izravni plasman u četvrtfinale ili osminu finala. Naime, dva od devet najboljih prvaka skupina izravno će u četvrtzavršnicu (trenutačno te pozicije drže Hudek Trgotrans i Automobil Lončar), naredna četiri prvaka grupa izravno su u osmini finala, izbjegavaju prvu nokaut fazu (1/16 finala).   

Srijedu na Pan kupu začinit će i i izravni „sudari“ tri vrhunske veteranske momčadi koje aspiriraju na osvajanje turnira. Prvi puta na Pan kup stiže iz Jaske proslavljeni Zloćo (pod imenom A.C.C. Mravunac & Zloćo i prijatelji), za kojeg bi trebali zaigrati Šokota, Štrok, Milinović…, igrači s mnoštvom trofeja u vitrinama pa i na najvećem, Kutiji šibica. Bjelovarska HEBA Gradnja Invest je već pokazala visoku kvalitetu, a Zloći će nastojati „pomrsiti račune“ i uvijek dobra Lepoglava. Sve u svemu prava – sportska srijeda u Areni.

Pobjede Iceka i Iceki

Jučerašnji dan, utorak, također je ponudio puno dobrog malog nogometa. Posebno se to odnosi na još jedno sjajno izdanje Art metala Junajted koji ove zime doista izgledaju posebno dobro, mirno i staloženo, bodove osvajaju rutinirano. Jučer čak 6:2 protiv vrlo dobre Autopraonice Zagrepčanke, uz gotovo ravnopravnu „raspodjelu“ gol-učinka. Dva puta kapetan Malnar plus Šimek, Sačer, Sajko i autogol (Gorše); aktualni mininogometni prvak Hrvatske glatko je osvojio devetu skupinu prvoga kruga. Vrijedne pobjede upisali su i Prijatelji Pizzeria Easy (Bednja) i Iceki & CB Sport (Kučan), dok se sinoć i službeno – unatoč 3:2 pobjedi protiv Bake iz Gojanca – oprostila ekipa Svježa jaja Vuk iz Čehovca; dosad najuspješnija međimurska momčad Pan kupa (nikad slabiji od osmine finala, štoviše jednom treći, jednom četvrtfinalisti) ovog je puta zapela u skupini prvoga kruga.

Izvor:
Foto: Pan kup

Sport

Braća Kolarić i Bruno Varšić prvaci Europe s rukometnom reprezentacijom gluhih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na 13. Europskom prvenstvu gluhih u njemačkom Frankenthalu, Hrvatska je ponovo, po 6. put postala najbolja momčad Europe!

Izabranici Marija Sirotića obranili su europski naslov nakon što su u finalu svladali domaćina Njemačku rezultatom 27:21.

Njemačka je pružala dobar otpor u prvom poluvremenu, koje je završilo 10:10. U drugom dijelu pojačao se protok lopte hrvatskih rukometaša. Prednost od tri pogotka više nisu ispuštali.

Boje hrvatske brane braća Jakov i Florijan Kolarić koji igraju za RK Vidovec te Bruno Varšić, GRK Varaždin 1930.

Igračem turnira proglašen je Tomislav Bošnjak, vratar turnira Varšić, a nagradu za fair play dobila je reprezentacija Hrvatske s najmanje isključenja.

Nastavite čitati

Sport

Leona Habek izvrsna 4. na Slovenskom pokalu u Celju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kadeti Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na Slovenskom pokalu u slalomu za mlađe kategorije koje je održano na rijeci Savinji u Celju. Na natjecanju je nastupilo 105 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

U kajaku jednosjedu (K-1) kod mlađih kadetkinja Leona Habek plasirala se na 4. mjesto.

Kod starijih kadeta u kajaku Marin Bjeliš plasirao se na 7. mjesto, Neo Vugrek bio je 14., Domagoj Kracik 19., a Domagoj Cerovečki  na 21. mjestu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje