Povežite se s nama

Crna kronika

Luka (26) kod Varaždina prijetio ocu da će dići kuću u zrak jer mu je isključio internet

Foto: Pixabay/Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Luka (26) je uhićen nakon što je vikao na oca te prijetio da će kuću dići u zrak jer su mu isključili internet kako bi ga spriječili da igra igrice na računalu.

Prema presudi, obiteljska drama dogodila se lani u rujnu dva dana zaredom u kući u okolici Varaždina. Prvi put, 20. rujna oko podneva pod utjecajem alkohola prijetio je ocu riječima: “Kad deda umre sve pe v zrak”, i to jer mu otac nije htio uključiti internet da on igra igrice, piše danica.hr.

Dan kasnije oko 20.45 sati opet je tražio da mu uključe internet, “na što mu je otac rekao da ne može, da će opet cijelu noć igrati igrice, pa je okrivljeni počeo vikati i galamiti da će pojačati glazbu u kuhinji”.

Uznemireni otac pozvao je policiju koja je Luku uhitila oko 23.25 sati te ga odvela u pritvor u policijsku postaju. Mladić je odbio alkotestiranje. Luka se na sudu branio kako je popio samo jedno pivo od pola litre te je priznao riječi “kad deda umre, sve pe v zrak”.

Sutkinja je Luku proglasila krivim i kaznila s 260 eura. Kako je dva dana proveo u pritvoru, od kazne mu se odbija 80 eura. No, mora podmiriti i 26 eura troškova prekršajnog postupka. Presuda je nepravomoćna i Luka se na nju može žaliti.

Crna kronika

Provalili u trgovinu u Cestici te ukrali veću količinu piva i cigareta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađa.

U srijedu, 1. svibnja, oko 22.30 sati, nepoznati su počinitelji provalili u trgovinu u Gajevoj ulici u Cestici i otuđili veću količinu piva i cigareta. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

U četvrtak, 2. svibnja, tijekom jutarnjih sati, u Gornjem Vratnu, nepoznati je počinitelj iz garaže u vlasništvu 48-godišnjakinje, otuđio električni bicikl. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 300 eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje