Povežite se s nama

Zabava & Stil

FOTO Ne propustite “Dane okusa varaždinskoga kraja” od 10. do 19. ožujka u čak 16 ugostiteljskih objekata

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Objavljeno:

- dana

Ove godine dočekajte proljeće opijeni okusima i mirisima u okviru sad već tradicionalne manifestacije “Dani okusa varaždinskoga kraja”, koja se ove godine održava šesti puta. 

U vremenu od 10. do 19. ožujka 16 ugostiteljskih objekata, nosioca standarda Okusi varaždinskoga kraja, omogućit će ljubiteljima gastronomskih specijaliteta da po promotivnoj cijeni uživaju u menijima od tri slijeda jela spravljenih od tradicijskih namirnica našega kraja. Cijena menija od tri slijeda počinje od 13 eura.

Doživjeti kuhinju varaždinskoga kraja znači upoznati bogatstvo i raznolikost jela koja su, s jedne strane, nastala jednostavnošću pripreme i domišljatošću seoskih domaćica uz kućna ognjišta ili, s druge strane, osobitim kulinarskim umijećem i vještinama u građanskim, gospodskim i plemenitaškim dvorskim kuhinjama.

Goran Mališ, direktor TZ Varaždinske županije, na današnjoj konferenciji za medije u Varaždinu naglasio je bogatstvo manifestacije te nastavak tradicije.

– Gastronomija je također obilježje određenog kraja. Bez nje bi bili kao jelo bez soli, dakle nezamislivo. Ako još pridodamo prirodne i kulturne ljepote kraja te manifestacije dobijemo cjelinu koju možemo nazvati bitnom za razvoj turizma. Smatram da smo mi u Varaždinskoj županiji uspjeli to sve zaokružiti i spojiti pa zato iz godine u godine imamo veći broj posjetitelja. Prošle godine uspjeli smo prijeći u Varaždinskoj županiji brojku od 200.000 noćenja. Pozivam građane da obiđu svih 16 objekata koji su se uključili u manifestaciju “Dani okusa varaždinskoga kraja”. Varaždinska županija ima što pokazati – rekao je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak te pozvao na kupnju domaćeg. 

Borislav Šimenc, idejni začetnik manifestacije, podsjetio je da je ona počela prije sedam godina te je obuhvatio Vukovarsko-srijemsku i Varaždinsku županiju.

– Prvi koraci su napravljeni ovdje. Naša ideja bila je da iz Varaždina potekne projekt koji je vezan na obilježja koja mi kao županija imamo. Danas s veseljem mogu kazati da je 12 županija uključeno u projekt, a nosioci standarda su 130 ugostiteljskih objekata. Nadam se da smo tako dali doprinos očuvanju gastronomske baštine Hrvatske, ali i povećanju udjela tradicijskih jela u ponudi naših ugostitelja. Cilj nam je dalje razvijati projekt. U studenom ove godine svih 12 županija priprema prvi veliki nacionalni festival “Okusi hrvatske tradicije” – završio je Šimenc te zahvalio Varaždinskoj županiji na potpori.

Tri nove plakete dodijeljene “Okusi varaždinskog kraja” dodijeljene su objektima bistro Žmah, zalogajnica Šanjek i kavana Grofica Marica.

Izvršni organizator manifestacije „Dani okusa varaždinskog kraja“ je tvrtka Vall 042, a partner Turistička zajednica Varaždinske županije.

Popis restorana i menija nađite OVDJE.

Zabava & Stil

FOTO U Varaždinu specijalna izložba pasa, stigli izlagači i iz Skandinavije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Hrvatski kinološki savez organizator je World Dog Show Zagreb 2024., svjetske izložbe pasa svih pasmina pasa koja se održava od četvrtak, 25. do nedjelje, 28. travnja na kojem je prijavljeno preko 15.500 pasa.

U sklopu WDS-a, Kinološko društvo Varaždin dobilo je tu čast da bude domaćin tri specijalne izložbe i to za pasmine buldog, rodezijski ridžbek i dalmatiner.

Izložba se održava u subotu, 27. travnja na poligonu Kinološkog društva Varaždin.

Prijavilo se 198 pasa, a najviše ih je pasmine rodezijski ridžbek. Stigli su izlagači iz 20 europskih zemalja, a mnogi su potegnuli čak iz skandinavskih zemalja.

Važno je da se predstave psi u najljepšem s prvenstvenim s posebnim naglaskom na zdravlje psa.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Najveći obožavatelji ugrabili ulaznice za prvi koncert Aleksandre Prijović u Varaždinu, evo kako je bilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Regionalna zvijezda Aleksandra Prijović tri je dana svojim koncertima napunila Arenu Varaždin.

Danas je, 26. travnja, prvi koncert, a najveći fanovi morali su biti jako brzi jer su za prvi najavljeni koncert ulaznice “planule”. Naknadno su u prodaju puštene ulaznice za subotu i nedjelju.

Iako je Prijović pet dana punila Arenu Zagreb i obožavatelji sa sjevera Hrvatske pokazali su da zaista uživaju u njezinoj glazbi. Zvijezda je plijenila stasom i glasom, a u galeriji donosimo početak današnjeg koncerta te tko je uspio kupiti ulaznice za prvi dan te uživati u glazbi.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje