Povežite se s nama

Sport

Historic Trails Cup: novi trkački kup koji spaja šest utrka s motivima prošlog vremena

Foto: AK Varaždin/Facebook

Objavljeno:

- dana

Atletski klub Varaždin tijekom godine organizira šest utrka (trailova).

Da bi natjecanje bilo još zanimljivije došli su na ideju da kroz svaku pokušaju dočarati duh nekog prošlog vremena, koristeći povijesne kostime koje će nositi sudionici, te da ih sve zajedno objedine i još dodatno boduju kroz kup kojeg su nazvali Historic Trails Cup – AK Varaždin 2023. Riječ je o novom trkačkom kupu koji spaja šest utrka s motivima prošlog vremena u jedan zajednički događaj.

Dodatnim bodovanjem bit će omogućeno osvajanje plasmana u kategoriji ili generalno, a samim tim i mogućnost dolaska na finalno proglašenju kupa koje će se održati nekoliko dana nakon završetka zadnje utrke.

Utrke koje će se bodovati za kup:

  • 30.04.2023. – 4. brdski maraton Ivanec – Novi Marof
  • 04.06.2023. – 2. Aquae Iasae Trail MMXXIII
  • 02.07.2023. – 9. utrka za mač Grofa Draskovicha
  • 23.07.2023. – 3. trail “U gaćicama v Gačice”
  • 11.11.2023 – 2. špilja Vindija trail
  • 02.12.2023. – 3. Rudarski cener

Prijaviti se moguće ovdje: https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1871

Sport

Šafarić: Pobjeda protiv Hajduka definitivno je najveća u mojoj trenerskoj karijeri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždin je pobijedio Hajduk u Splitu s 1:0 te je upisao svoju devetu prvenstvenu pobjede ove sezone.

– Većina utakmica se lomi na sredini terena. Znali smo da će pokušati za Brekala stvoriti jedan na jedan situacije. Dobro smo to zatvorili. Imali smo i svježine za brze kontre. Vidio sam da su moji dečki bili vrhunski. Nisam vidio slab Hajduk nego jak Varaždin. I protiv Dinama smo bili dobri. Jednom Hajduku s vrhunskim igračima, danas smo ih definitivno dobro zatvorili. Naglasak je na odličnom Varaždinu – rekao je Nikola Šafarić nakon utakmice za nacionalne medije.

No, je li mu to ujedno i nadraža trenerska pobjeda?

– Kao igrač imao sam većih pobjeda, ali kao treneru definitivno je. Pobijediti Hajduka u Splitu je posebno. Nadam se da će biti i većih pobjeda. Što se tiče trenerskog dijela, uživam, na ljeto će uprava odlučiti dalje – zaključio je Nikola Šafarić.

Varaždinski nogometaši tako su zadržali 6. mjesto Lige, a u idućem kolu u Varaždin dolazi drugoplasirana Rijeka. Susret se igra u subotu, 11. svibnja u 17 sati.

Nastavite čitati

Sport

Elitna ŽNL: Vodeći Novi Marof preokretom do slavlja u derbiju, Nedeljanec siguran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su susreti prvih kola Lige za prvaka i Lige za ostanak Elitne ŽNL. Vodeći dvojac Novi Marof i Nedeljanec stigli su do slavlja.

Novomarofčani su ugostili Bednju. Beletinčani su imali prednost od 2:0 koju su im golovima donijeli Hojski i Kulji, no marofski nogometaši su okrenuli i slavili 3:2. Golove za njih postigli su Harmicar, Zrinski i Sakač.

Drugoplasirani Nedeljančani slavili su protiv Ivančice s 3:1. Za momčad Damira Maretića zabijali su Modrić, Medved i Škvarić.

Do slavlja u Ligi za prvaka stigao je tuhovečki Polet pobijedivši margečansku Mladost s 2:1. Golove za Tuhovčane postigli su Šinjori i Ključarić.

U Ligi za ostanak Budućnost i cestički Polet odigrali su 2:2, dok je Razvitak s 3:2 bio bolji kod Dubravke-Zagorac u Turčinu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje