Povežite se s nama

Sport

Odličan uspjeh plesača Sportskog plesnog kluba Varaždin

Objavljeno:

- dana

NOVI DRŽAVNI PRVACI

Plesači Sportskog plesnog kluba Varaždin jučer su na Prvenstvu Hrvatske u standardim plesovima osvojili dva naslova državnih prvaka, jedno drugo i jedno sedmo mjesto, te su time postali najuspješnijim plesnim klubom u Hrvatskoj.

U organizaciji Hrvatskog sportskog plesnog saveza održano je Prvenstvo Republike Hrvatske u standardnim plesovima. Natjecanje je održano u Križevcima, a natjecali su se plesni parovi iz 34 plesna kluba iz Hrvatske u sedam starosnih kategorija – mlađi osnovci, osnovci, mlađa mladež, mladež, starija mladež, odrasli i veterani.

Iz Sportskog plesnog kluba Varaždin na državnom natjecanju nastupila su četiri plesna para raspoređena u tri starosne kategorije, a tri plesna para ušla su u samo finale.

Naslov državnih prvaka obranili su Tihana Visić i Jurica Kavran u kategoriji starija mladež i Valentina Patafta i Marinko Patafta u kategoriji veterana. Drugo mjesto pripalo je Anji Topolovec i Vedranu Sragi u kategoriji odrasli, a Anja Liber i Robin Kereša osvojili su sedmo mjesto u kategoriji starija mladež.

Osvajanjem naslova državnih prvaka Tihana i Jurica kvalificirali su se na europsko prvenstvo koje će se održati sredinom svibnja i svjetsko prvenstvo koje se održava krajem prosinca u Latvijskoj prijestolnici Rigi.

Izvor: SPK Varaždin
Foto:

Sport

Nogometaši Novog Marofa kolo prije kraja prvaci Elitne ŽNL

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kolo prije kraja nogometaši Novog Marofa postali su prvaci Elitne ŽNL. U pretposljednjem kolu Lige za prvaka pobijedili su Mladost iz Margečana s 2:0 i osvojili naslov.

Poveli su u 65. minuti preko Broza, da bio konačnih 2:0 postavio Puškadija pogotkom u 90. minuti.

Time su Novomarofčani kolo prije kraja zadržali četiri boda prednosti ispred drugoplasiranih Nedeljančana koji su u 4. kolu Lige za prvaka svladali Polet iz Tuhovca s 2:1. Golove za Nedeljanec postigli su Sirovec i Modrić.

U Ligi za ostanak Dubravka-Zagorac u subotu, 25. svibnja svladala je Budućnost sa 6:1. U nedjelju, 26. svibnja na rasporedu je susret između Jalžabeta i cestičkog Poleta.

Nastavite čitati

Sport

Mateo Žugec brončani na Svjetskom kupu u Varni!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Hrvatski gimnastički savez

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec osvojio je broncu na Svjetskom kupu u Varni.

Varaždinac je bio silno motiviran nakon Europskog prvenstva u Riminiju vratiti se na „pravi put“. I uspio je – nakon dobrog nastupa u kvalifikacijama član GK Vindija u finalu bio je odličan. U odnosu na nastup prije dva dana Žugec je pojačao svoju vježbu za dvije desetinke, i sama izvedba bila je bolja. Zaradio je visoku ocjenu – 14.300. Žugec je nakon odrađene vježbe držao vodeću poziciju. S nje ga je skinuo Kazahstanac Nariman Kurbanov koji je opravdao ulogu glavnog favorita. Između Kurbanova i Žugeca u konačnici se ugurao Uzbekistanac Ravshan Kamiljanov.

– Nakon kvalifikacija smo odlučili da ćemo ići u finalu težu vježbu ukupne ocjene 15.800. Ušao sam smirene glave, sve mi je išlo za rukom te sam dobio završnu ocjenu 14.300 i osvojio brončanu medalju, čime sam jako zadovoljan jer sam u zadnjih godinu dana imao velikih problema i s ozljedama i mentalnom pripremom. Sve se sad počelo vraćati u normalu. Slijedi Svjetski kup u Kopru, u četvrtak su na rasporedu kvalifikacije – istaknuo je Žugec za Hrvatski gimnastički savez.

Istaknimo da je Čakovčanka Tijana Korent u finalu u preskoku osvojila 4. mjesto.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje