Povežite se s nama

Sport

Arena Varaždin postaje svjetska kuglana: stižu najbolji od najboljih

Objavljeno:

- dana

U Areni Varaždin održana je konferencija za medije uoči Svjetskog ekipnog prvenstva u kuglanju, koje će se održavati od 12. do 28. svibnja u Varaždinu.

Glavni organizatori su Hrvatski kuglački savez u suradnji s Gradom Varaždinom. Konferenciji su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, predsjednica Kuglačkog saveza Varaždinske županije i trenerica hrvatske kuglačke reprezentacije Darinka Bunić, glavni tajnik Hrvatskog kuglačkog saveza i sportski direktor sekcije Ninepin bowling Classic Zoran Jagić i seniorski reprezentativac Hrvatske Luka Požega te Dražen Cesar, voditelj Odsjeka za sport i rekreaciju grada Varaždina.

Pritom je predstavljen program Svjetskog prvenstva u Varaždinu. Prvo će se od 12. do 17. svibnja održati Svjetsko prvenstvo za juniore U-18 i Svjetski kup za kadete U-14, a nakon juniora i kadeta od 17. do 28. svibnja održat će se najveće kuglačko natjecanje i to 10. Svjetsko ekipno prvenstvo za žene i muškarce gdje će sudjelovati 17 nacija.

Natjecanje se održava u dvije faze. Prvo je natjecanje u grupama koje traje osam dana te nakon grupa eliminacijskim sistemom se razigrava od četvrtfinala do finala.

U ženskoj konkurenciji Hrvatska je u skupini C s Bosnom i Hercegovinom, Italijom i Rumunjskom, a naše djevojke će prvi put na kuglanu 19. svibnja protiv Italije.

Momci skupinu D otvaraju s Francuzima dan kasnije, a snage će još odmjeriti s Poljskom i Rumunjskom.

Od 12. do 18. svibnja osiguran je besplatan ulaz za sve, a od 19. do 28. svibnja ulaz se naplaćuje prema objavljenim cijenama. Pod pokroviteljstvom Grada Varaždina ulaz na natjecanja za građane grada Varaždina je besplatan, a od 25. do 28. svibnja besplatan ulaz za građane grada Varaždina ograničen je na prvih 400 posjetitelja, koji propusnice mogu podići na info pultu tih dana od 10 do 17 sati.

Sport

Berba medalja kajakaša Varteksa na domaćem natjecanju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kajak kanu klub održao je Kup mladih Varaždin i Otvoreno seniorsko prvenstvo Varaždina u kajak slalomu kod mostova na rijeci Dravi na kojem je nastupilo je 45 natjecatelja iz Hrvatske i BiH.

U ženskoj konkurenciji polaznika škole kajaka Dina Stanković bila je 2., a Lucija Plantak 3. U kajaku jednosjedu kod polaznika škole kajaka Borna Valjak plasirao se na 2. mjesto.

U kategoriji mlađih kadeta u kajaku Andrija Novak bio je 2. Kod starijih kadetkinja u kajaku pobijedila je Hana Valjak, a Leona Habek bila je druga. Najbolji kod starijih kadeta bio je Marin Bjeliš, drugi je bio Neo Vugrek, treći Domagoj Cerovečki, Domagoj Kracik 4., a Viktor Žmegač plasirao se na 5. mjesto. Kod juniora u kajaku Matija Novak plasirao se na 5. mjesto.

Na seniorskoj utrci u kajaku pobijedio je Nikola Novosel, a Damian Kukec bio je drugi. Održana je i utrka veterana u kanu jednosjedu gdje se Danijel Mijatović plasirao na 3. mjesto, Robert Rauš bio je 4., a Ervin Mijatović na 5. mjestu.

Nastavite čitati

Sport

Tristan Talan obranio naslov prvaka Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Kutini se održalo Prvenstvo Hrvatske za juniore i mlađe seniore u boksu. Iz Fight Cluba Kovačić nastupili su Mate Medenjak I Tristan Talan.

Mate je unatoč dobroj borbi ispao u kvalifikacijama. Tristan Talan prošlogodišnji prvak u polufinalu je pobijedio Karla Kenzevića, da bi u nedjelju, 5. svibnja u finalu jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Mihaela Bulatovića iz Slavonskog Broda.

Tristan je time obranio titulu prvaka Hrvatske i potvrdio mjesto reprezentativca Hrvatske. Slijede mu pripreme za Europsko prvenstvo. 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje