Povežite se s nama

Sport

Varaždin bez gotovo pola momčadi na Rijeku: “Prilika onima koji su manje igrali da se dokažu”

Objavljeno:

- dana

Nogometaši Varaždina u sklopu 34. kola SuperSport HNL-a u nedjelju, 14. svibnja u 17 sati na stadionu Varteksa dočekuju Rijeku.

Trener Mario Kovačević, kao i prije Šibenika, ima problem s ozljedama u momčadi. Ozlijeđeni su Šego, Mitrovski, Puclin, Drođžek, Vuk, Banovec, Herrera, pod upitnikom je Stanić, a već dva dana je bolestan stožerni igrač Teklić.

– Uf, kao i prije Šibenika imamo velikih problema, no to ne smije nikakav alibi. Imamo dovoljno širok kadar da se suprotstavimo momčadi koja igra najbolji nogomet u drugom dijelu sezone. Dobra vijest je da će u kadru biti kapetan Igor Postonjski. U sastavu će ponovno biti četvorica juniora. To je naša mladost i možda će netko od njih i početi susret. Ne bojim se za svoju momčad, jer ovo je prilika svim igračima koji su manje igrali u dosadašnjem dijelu da se pokažu u najboljem svijetlu – dodao je Kovačević.

Jedan od njih je Luka Škaričić, igrač Hajduka na posudbi u Varaždinu. On se cijelu sezonu također muči s ozljedama, a zanimljivo je da je svoj debi u najvišem rangu hrvatskog nogometa imao baš na Rujevici u 7. kolu kada su Varaždinci slavili s 2:1.

– Za moj debi me vežu posebna sjećanja. Sada su ozljede iza mene i nadam se da će tri boda ostati u Varaždinu – rekao je Škaričić.

Varaždinci su Riječanima ove sezone imaju negativan skor. Rijeka je slavila dva puta – 3:0 i 3:1, a jednom su Kovačevićeve trupe pobijedile s 2:1 i to u spomenutom 7. kolu.

– Trener Jakirović je odlično izbalansirao momčad. Rijeka je u prvom dijelu sezone bila samo skup dobrih pojedinaca, no kako je on došao uz odličnu selekciju i uz tri, četiri pojačanja, igraju po meni možda i najbolji nogomet u ligi, no to je izazov na moju ekipu koja se bori za mjesto u Europi- zaključio je Kovačević.

Sport

Berba medalja kajakaša Varteksa na domaćem natjecanju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kajak kanu klub održao je Kup mladih Varaždin i Otvoreno seniorsko prvenstvo Varaždina u kajak slalomu kod mostova na rijeci Dravi na kojem je nastupilo je 45 natjecatelja iz Hrvatske i BiH.

U ženskoj konkurenciji polaznika škole kajaka Dina Stanković bila je 2., a Lucija Plantak 3. U kajaku jednosjedu kod polaznika škole kajaka Borna Valjak plasirao se na 2. mjesto.

U kategoriji mlađih kadeta u kajaku Andrija Novak bio je 2. Kod starijih kadetkinja u kajaku pobijedila je Hana Valjak, a Leona Habek bila je druga. Najbolji kod starijih kadeta bio je Marin Bjeliš, drugi je bio Neo Vugrek, treći Domagoj Cerovečki, Domagoj Kracik 4., a Viktor Žmegač plasirao se na 5. mjesto. Kod juniora u kajaku Matija Novak plasirao se na 5. mjesto.

Na seniorskoj utrci u kajaku pobijedio je Nikola Novosel, a Damian Kukec bio je drugi. Održana je i utrka veterana u kanu jednosjedu gdje se Danijel Mijatović plasirao na 3. mjesto, Robert Rauš bio je 4., a Ervin Mijatović na 5. mjestu.

Nastavite čitati

Sport

Tristan Talan obranio naslov prvaka Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Kutini se održalo Prvenstvo Hrvatske za juniore i mlađe seniore u boksu. Iz Fight Cluba Kovačić nastupili su Mate Medenjak I Tristan Talan.

Mate je unatoč dobroj borbi ispao u kvalifikacijama. Tristan Talan prošlogodišnji prvak u polufinalu je pobijedio Karla Kenzevića, da bi u nedjelju, 5. svibnja u finalu jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Mihaela Bulatovića iz Slavonskog Broda.

Tristan je time obranio titulu prvaka Hrvatske i potvrdio mjesto reprezentativca Hrvatske. Slijede mu pripreme za Europsko prvenstvo. 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje