Povežite se s nama

Sport

Canjuga: “Mnogo smo kemijali i napravili odličan posao, a Final Four Kupa je nagrada curama”

Objavljeno:

- dana

Rukometašice Koke pobjedom su završile sezonu u 1. hrvatskoj rukometnoj ligi za žene. U susjedskom derbiju kod Zrinskog u Čakovcu Varaždinke su slavile 30:25.

Jedino vodstvo Čakovčanke su imale na početku susreta (3:2), a svo ostalo vrijeme prednost je bila na strani Koke. Najveća prednost u prvom dijelu bila je plus pet. Bilo je to nakon najveće serije Varaždinki od četiri pogotka zaredom (15:10) u 26. minuti. Zrinski je malo bolje odigrao ostatak vremena pa su gošće na predah odnijele tri pogotka razlike (16:13).

Fanatična obrana

Budući da su domaće drugi dio započele s dva pogotka u nizu, brzo su uhvatile potpuni priključak i stigle na minus jedan (16:15). No, onda su opet dopustile gošćama još jednu veliku seriju od četiri pogotka zaredom i ponovno otišle u veliki minus. Ipak, nisu se predale. Dapače, sredinom drugog poluvremena ponovno su sasvim blizu (22:22). Ali, Koka je ostala čvrsta, i do kraja uspjela ne samo sačuvati vodstvo, nego ga na kraju i ponovno povećati na pet pogodaka.

Najbolja u redovima Koke bila je Sara Šopar sa 17 obrana, dok je najučinkovitija bila je Lucija Jandrašić također sa sedam pogodaka.

– Dozvolili smo gošćama dosta lakih golova na početku. Ni crveni karton u 10. minuti nije nam pomogao. Nekoliko puta smo se vratili i približili na gol, ali nije bilo snage i koncentracije da se potpuno vratimo. Nisam zadovoljan našom obranom, dok je s druge strane Koka igrala jednu čvrstu obranu na rubu grubosti i mi se tu nismo najbolje snašli, no to ne umanjuje njihovu zasluženu pobjedu – rekao je Goran Mrđen, trener Zrinskog.

Zrinski je sezonu tako završio na 6. mjestu s 29 bodova, dok su Varaždinke samo jedno mjesto iza, odnosno na 7. mjestu s 22 osvojena boda.

– Kako se sve krojilo i uz sve probleme, napravili smo odličan posao. Bili smo u panici jer smo se negativnim rezultatima mogli dovesti u zonu ispadanja, no odlično smo odigrali iako je zbog ozljeda bilo mnogo kemijanja – rekao je Vladimir Canjuga, trener Koke koji krajem ožujka ove godine ponovno zasjeo na klupu Koke umjesto Zorana Jeftića.

Nagrada

Varaždinkama slijedi i Final Four Hrvatskog kupa. U polufinalu u četvrtak, 25. svibnja u 17 sati igraju protiv favorizirane Lokomotive.

– Sami odlazak na Final Four je velika nagrada mojim igračicama, no Lokomotiva i Podravka su svijet za sebe – naglasio je Canjuga koji ističe da se za iduću sezonu ekipa mora pojačati.

– Igračice kao što su Filipović i Laptoš prestaju se baviti rukometom, pa se moramo pojačati s tri do četiri kvalitetne vanjske igračice. U suprotnom nam slijedi borba za ostanak iduće sezone – zaključio je Canjuga.

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje