Povežite se s nama

Međimurje

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom dobilo 4,2 milijuna kuna za projekt zapošljavanja 24 žene

Objavljeno:

- dana

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije početkom godine dobilo je sredstva za provedbu programa kojim će se na području Međimurja zaposliti 24 žene koje će pružati uslugu pomoći u kući za više od 90 korisnika.

Riječ je o projektu koji je Društvo prijavilo u sklopu programa “Zaželi – program zapošljavanja žena”. U okviru tog programa sklopljeno je 18 novih ugovora koje je uručio ministar rada i mirovinskog osiguranja Marko Pavić. Svečano potpisivanje ugovora upriličeno je u prostorijama Vukovarsko-srijemske županije, a sudjelovala je i predsjednica DOSTI-ja Miljenka Radović uz državnu tajnicu Katarinu Ivanković Knežević i ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Antu Lončara.

Pomoć u kući

Kako ističu u međimurskoj udruzi koja okuplja osobe s invaliditetom, riječ je o dosad najvrednijem projektu odobrenom udruzi, koji se financira iz Europskoga socijalnog fonda u vrijednosti nešto višoj od 4,2 milijuna kuna.

– Projekt traje 30 mjeseci. Njime ćemo osigurati uslugu pomoći u kući za više od 90 starijih osoba i osoba s invaliditetom na području Međimurske županije kojima je takva pomoć neophodna. Cilj projekta je zapošljavanje teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja u lokalnoj zajednici, jačanje njihova radnog potencijala te povećanje kvalitete života krajnjih korisnika. Projektom ćemo osigurati povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika projekta, potaknuti njihovu socijalnu uključenost i spriječiti njihovu preranu institucionalizaciju – ističu u udruzi.

Osim toga, projektom će se omogućiti trajnije rješenje problema nezaposlenosti žena, i to ne samo u dužem zapošljavanju (24 mjeseca) nego i unapređivanju njihovih potencijala na tržištu rada provedbom verificiranih programa osposobljavanja za odrasle.

– Ovaj projekt predstavlja iznimno velik pomak u radu udruge. Nastavljamo s pružanjem usluge pomoći u kući, prvenstveno za naše članove, kao i za korisnike s područja partnera na projektu – kažu u DOSTI-ju, a partneri u projektu su Općina Podturen i Općina Orehovica. Obvezni partneri u projektu su Centar za socijalnu skrb Čakovec i Područni ured HZZ-a.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje