Povežite se s nama

Život i društvo

Policija najavila pojačani nadzor prometa na cijelom varaždinskom području za vikend

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin će tijekom noći sa subote na nedjelju, 10./11. lipnja, u vremenu od 21 do 5 sati, u sklopu lokalne akcije „Alkohol“ ciljano pojačano nadzirati promet te kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

Tijekom vikenda policijski službenici PU varaždinske pojačano će kontrolirati motocikliste i mopediste, kojom prilikom će se nadzirati prekršaji ove kategorije sudionika u prometu, poput nepropisne brzine kretanja, nekorištenja zaštitne kacige, prisutnosti alkohola u organizmu, tehničke neispravnosti i drugi.

Policija skreće pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također mole sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji.

Život i društvo

Rasvijetljeni sportski tereni u Gredi i Druškovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što je posljednjih godina učinkovita LED rasvjeta zasvijetlila na sportskim terenima u naseljima Maruševec, Novaki, Jurketinec, Čalinec i Donje Ladanje, u minulim su tjednima završeni radovi na osvjetljavanju malonogometnih igrališta kod područnih škola u Gredi i Druškovcu.

Općina Maruševec iz godine u godinu izdvaja proračunska sredstva u cilju poboljšanja sportske infrastrukture na svom području ne bi li na taj način potaknula što veći broj građana na bavljenje sportom, rekreaciju i treniranje.

Ove su godine na red došli tereni u sklopu područnih škola u Gredi i Druškovcu, koje učenici kroz dan koriste za provođenje programa tjelesne i zdravstvene kulture, vikendima nogometaši za utakmice malonogometne lige, a od sada je sportašima omogućeno korištenje terena u večernjim i noćnim satima.

– Riječ je o investiciji vrijednosti 17.000 eura koje je Općina Maruševec ove godine namijenila Osnovnoj školi Gustav Krklec Maruševec da bi igrališta kod područnih škola opremila dugo očekivanom i potrebnom LED rasvjetom. Svake godine izdvajamo značajna proračunska sredstva za modernizaciju i održavanje sportske infrastrukture u našem vlasništvu. Veseli me što mladi po postavljanju rasvjete više vremena provode na sportskim terenima i nadam se da će tako biti i ovdje – rekao je prilikom obilaska igrališta u Gredi i Druškovcu načelnik Općine Mario Klapša.

Greda

Nastavite čitati

Život i društvo

Potpisan ugovor za modernizaciju javne rasvjete u Novoj Vesi Petrijanečkoj i Zelendvoru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec te direktorica tvrtke ELDA PROJECT d.o.o. Ljerka Eldas potpisali su ugovor za “Modernizaciju javne rasvjete općine Petrijanec – Faza IV” u ukupnoj vrijednosti 81.197,81 eura.

– Ovim projektom rekonstrukcije sustava javne rasvjete u Općini Petrijanec, primjenom mjera energetske učinkovitosti i zaštite od svjetlosnog onečišćenja izvršiti će se, uz nerazvrstane ceste u naselju Majerje (Ulica Matije Gupca) i Nova Ves Petrijanečka (Ulica Florijana Bobića, Ulica Hinka Krizmana, Kratka ulica, Vidovečka ulica, Ulica Ljudevita Gaja i Ulica Rade Končara) te Zelendvor (Ulica grofova Bombelles i Ljudevita Gaja), zamjena dotrajalih svjetiljaka sa svjetiljkama koje su ekološki i energetski usuglašene s važećim zakonskim regulativnim normama. Ukupni broj svjetiljki koje će se zamijeniti je 187 komada, a do sada je na području Općine ugrađeno ukupno 582 ekološki i ekonomski prihvatljivih rasvjetnih tijela. Nakon ovog projekta imat ćemo sva naselja pokrivena LED rasvjetom i svaki betonski stup dobit će svoje rasvjetno tijelo što će zasigurno povećati sigurnost u prometu za sve sudinike – rekao je načelnik Posavec

Za navedene radove odobrena su sredstva te potpisan ugovor s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u vrijednosti 56.000 eura za projekt naziva “Sanjenje okolišnih i infrastrukturnih nejednakosti na području Općine Petrijanec, ulaganje u igralište, rasvjetu i LED rasvjeta Faza IV” prema Programu za unaprjeđenje infrastrukture.

Drugi dio projekta, prijavljen također u ovo sufinanciranje, je ulaganje u igralište vrijednosti 36.104 eura s PDV-om i stručnim nadzorom.

Ciljevi projekta su uštede u potrošnji električne energije te povećanje energetske učinkovitosti, smanjenje emisije CO2, eliminacija svjetlosnog onečišćenja, smanjenje troškova i povećanje prosječne osvijetljenosti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje