Povežite se s nama

Sport

NK Varaždin: trener Kovačević započeo s pripremama, već u subotu provjera protiv prvaka Zrinjskog

Objavljeno:

- dana

Nogometaši Varaždin nakon trotjedne pauze započeli su u ponedjeljak, 19. lipnja, s pripremama za novu prvenstvenu sezonu. Trener Mario Kovačević na prvom okupljanju imao je 28 igrača. Njih još sedmorica pridružit će se tijekom tjedna s obzirom da su zbog nastupa u reprezentativnim dresovima dobili nekoliko dodatnih dana za odmor.

– Pred nama je pet tjedana za pripreme da bismo što spremniji dočekali start nove sezone. Glavninu posla odradit ćemo u Varaždinu tek ćemo od 26. lipnja do 2. srpanj boraviti na slovenskom Pohorju. Također, predvidjeli smo šest prijateljskih utakmica. Prva je na rasporedu već ove subote, 24. lipnja, protiv prvaka Bosne i Hercegovine, momčadi Zrinjskog. Naši protivnici su s pripremama započeli tjedan dana ranije s obzirom da ih uskoro očekuju utakmice u kvalifikacijama za Ligu prvaka – rekao je trener Kovačević, dodavši da će se utakmica protiv Zrinjskog igrati u 18 ili 18.30 sati ovisno o vremenu i najavljenim vrućinama.

Varaždince do početka prvenstva očekuju još prijateljske utakmice u gostima protiv Domžala, Maribora i Rudeša, dok u Varaždinu gostuju mađarski Kecskemet i saudijski Al Etiffaq.

– Do početka prvenstva i prve utakmice 22. srpnja u gostima protiv Gorice vjerujem da ćemo biti u optimalnom izdanju – zaključio je Kovačević.

Za razliku od definiranog tijeka priprema, igračka slika podložna je promjenama.

– Ovog trenutka nemoguće je reći koji je konačni igrački kadar s kojim ćemo ući u novu sezonu. Prijelazni rok traje do 31. kolovoza. No, s obzirom da nas čeka teško i izazovno prvenstvo, maksimalno smo posvećeni stvaranju kadra koji će zajedno s trenerom Kovačevićem i njegovim stručnim stožerom ostvariti klupske ciljeve. S dijelom igrača dogovoreno je produženje ugovora, neke igrače smo vratili s posudbe, a nekima smo zahvalili na dosadašnjoj suradnji. Dva nova lica u našim redovima su stoper Ivan Nekić koji nam se pridružio iz poljskom Sandecja Nowy Sacza i desni bek Martin Pajić koji je stigao kao slobodni igrač. Također, radimo na dovođenju na još dva, tri igrača – otkrio je sportski direktor Nikola Šafarić.

Suradnju s Varaždinu produžili su Brodić, Pilj, Vuk, Ba, Banovec, Perić, Mitrovski i Silić. S posudbe se vraćaju Lusavec, Mekić, Težački, Crnčec i Bujan. Nakon isteka posudbe klub su napustili Puclin, Stanić i Škaričić. Ugovorna suradnja nije produžena s Marinom Bulatom, a iste sudbina vjerojatno očekuje još petoricu igrača bez ugovora: Stolnika Itsuku, Herreru, Topića i Karabatića. Tomislav Jagić je pak potpisao za slovenski Aluminij.

Sport

Izbornik Zovko prijavio sastav za Davis Cup susret protiv Litve u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izbornik hrvatske reprezentacije Velimir Zovko u utorak je prijavio sastav za predstojeći susret Prve skupine Davis Cupa protiv Litve, koji je na rasporedu 13. i 14. rujna u Varaždinu.

Na popisu su Duje Ajduković (134. na pojedinačnoj ATP listi), Borna Gojo (204.), Matej Dodig (303.), Mate Pavić (7. u paru) i Nikola Mektić (28.), a uz njih će na treninzima biti i Mili Poljičak (409.).

– Ovo je trenutno najbolji sastav koji se odazvao pozivu za reprezentaciju. Status prvog igrača prema rang listi imat će Duje Ajduković, koji je u posljednjih godinu dana ostvario veliki napredak, a jako nas raduje što je i sada u izvrsnoj formi. Osvajanje ATP Challengera u Manacoru prošlog tjedna odličan je rezultat. Gojo je nakon problema s ozljedom zdravstveno bolje, trenira, igrao je nedavno i turnire, a što se tiče nastupa u reprezentaciji raspoložen je kao i uvijek. Matej Dodig je posljednjih mjeseci jako napredovao, dobro je počeo s nastupom na ovotjednom ATP Challengeru u Istanbulu i ovo će mu biti jako dobro iskustvo. Što se tiče para mislim da ne treba ponavljati za što su sposobni Nikola Mektić i Mate Pavić. Obojici ide odlično i u New Yorku na US Openu – ističe Zovko za Hrvatski teniski savez.

U službenoj nominaciji ima mjesta za petoricu igrača, ali će u Varaždinu na treninzima biti i Mili Poljičak.

Nastavite čitati

Sport

Leonu Belcaru desetak minuta u pobjedi mladih Vatrenih protiv Farskih otoka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatska U-21 reprezentacija pobijedila je Farske otoke 2:1 u utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Golove su zabili Marin Ljubičić i Franjo Ivanović, oba iz penala. Veznjak Varaždina Leon Belcar u igru je ušao u 79. minuti zamijenivši Antu Crnca.

Hrvatska sljedeću utakmicu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo igra protiv Portugala u ponedjeljak, 9. rujna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje