Povežite se s nama

Sport

Osijek u svoje redove želi dovesti varaždinskog stopera Luku Jelenića?

Objavljeno:

- dana

Naime, prije dva tjedna Osijek je izrazio želju dovesti iz redova Varaždina 23-godišnjeg stopera Luku Jelenića, piše Germanijak.

Međutim, bio je to loš tajming jer je Jelenić bio u uskom krugu kandidata za odlazak na EURO U21. S pravom su se nadali u Varaždinu kako će Jelenić zauzeti mjesto na popisu koje mu pripada, pa u slučaju dobre predstave – povećati si cijenu na nogometnom tržištu.

Izbornik Skočić imao je svoju viziju u kojoj mu je stoperski tandem činio igrač bez minutaže u ovoj sezoni a onaj drugi je zapravo lijevi bek. I tako je propao plan da bi Varaždin mogao popuniti znatan dio budžeta za sljedeću sezonu prodajom Jelenića, a nije prošao niti transfer Teklića u škotski Aberdeen. 

Tako bi Osijek mogao ponovno pokucati na vrata Varaždina. Njihova ponuda je u prvom navratu bila konkretna i sasvim u skladu s uvjetima u HNL-u. Navodno niti Jelenić ne bi imao ništa protiv odlaska u Osijek koji nudi priliku igranja na europskoj sceni. 

Sport

3. NL Sjever: Varteks igra treći derbi zaredom, Podravina kod kuće protiv Graničara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I treći vikend, treći derbi zaredom, nakon prvoplasirane i drugoplasirane, na redu je trećeplasirana Pitomača, i ‘vruće’ gostovanje na njihovom igralištu ‘Gmanje’.

Ujedno je to i sraz dvaju ekipa koje su se jedine prijavile za rang više, ali Pitomačani imaju četiri boda prednosti nad čevrtoplasiranim Varteksom, tako da su nadomak potvrde trećeg mjesta. Pitomača dosad nije pobijedila Varteks, u prvoj utakmici, igranoj u Pitomači, rezultat je bio 2:2, gdje se Varteks vratio u odličnoj utakmici, a Bumbari su na domaćem terenu pobijedili rezultatom 2:0.

– Dobra su ekipa, iako novak u ligi, ujedno i najugodnije iznenađenje, ali znamo da se radi o ambicioznom klubu – rekao nam je Noa Lukačić, branič Bumbara.

Susret se igra u subotu, 11. svibnja u 17:30. U isto vrijeme Podravina u Ludbregu dočekuje Graničar iz Kotoribe.

Nastavite čitati

Sport

Stolnoteniska dvorana u Žabniku sada nosi ime po legendarnom Vilimu Šagiju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dvorana u Žabniku odsad nosi ime po Vilimu Šagiju. Preimenovanje su predložili članovi MGK Drave Žabnik na redovnoj skupštini kluba održanoj 23. ožujka prošle godine., a nedugo potom, 18. travnja 2023. općine Trnovec Bartolovečki složili su se s tim prijedlogom i odlučili da se dvorana preimenuje u čast stolnoteniske legende rodom iz tog kraja.

Inače, Vilim Šagi bio je veliki stolnoteniski entuzijast. Još 1955. dao je izgraditi prvi stolnoteniski stol od dasaka električnog mlina, koji se rastavljao za pod u vatrogasnom domu u Žabniku. Uključio se s ekipom u županijsku ligu još u vrijeme studentskih dana, a za trenera stolnog tenisa završio je školu na Badiji. Izborio se sa STK Dravom Žabnik za ulazak u 2. Hrvatsku ligu – muški.

Bio je glavni nositelj izgradnje stolnoteniske dvorane u Žabniku, koja sad nosi i njegovo ime. Kao dipl. ing. građevinarstva pribavio je svu potrebnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu, a pomoć u izgradnji dobio je od mnogih poslovnih partnera. Uz samodoprinos sela Žabnik uspio je sagraditi dvoranu u koju je utrošeno 8733 dobrovoljnih sati članova kluba, od kojih je Vilim Šagi imao 1123 sata.

Nakon useljenja u novu dvoranu počelo se raditi s najmlađim kategorijama i postizati lijepe rezultate. Stolnotenisku dvoranu krase pehari (preko 200) s raznih ekipnih natjecanja diljem Republike Hrvatske, a koji su osvojeni pod vodstvom Vilima Šagija. Klub je 1999. sudjelovao na dječjoj olimpijadi u Njemačkoj, u Düsseldorfu, gdje je osvojeno čak pet odličja. Klub je nastupao 2. Hrvatskoj ligi, 1. Hrvatskoj ligi i tri godine u Superligi. Prema ukupnom bodovanju u svim kategorijama STK MGK Drava Žabnik je bila na prvom mjestu u Hrvatskoj 2002. godine. Mlađe kadetkinje su bile pet puta uzastopce prvakinje Hrvatske, dok su najmlađi kadeti 2018. godine postali prvaci Hrvatske.

Dužnost predsjednika kluba STK MGK-Drava Žabnik obnašao je od 1992. do 2021. U 2022. je od članova kluba proglašen počasnim predsjednikom, a od Općine Trnovec Bartolovečki dobio je Nagradu za životno djelo. Za svoj rad dobio je najveća priznanja HSTS-a, a jedno vrijeme je bio i dopredsjednik Saveza.

Vilim Šagi je preminuo 7. ožujka prošle godine u 80-toj godini života.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje