Povežite se s nama

Kultura

Ludbrežani pripremili zanimljiv program povodom 95. obljetnice rođenja Mladena Kerstnera

Objavljeno:

- dana

Prigodnim programima u sklopu kulturne manifestacije „Kešnerijada“ naša će knjižnica obilježiti 95. obljetnicu rođenja našeg velikog Ludbrežanina Mladena Kerstnera, javljaju iz Centra za kulturu i informiranje “Dragutin Novak”.

U četvrtak, 6. srpnja s početkom u 18,00 u svečanoj dvorani dvorca Batthyany održat će se 6. Recital dječjeg kajkavskog pjesništva „Kaj je kaj“. Na raspisani natječaj ove je godine pristiglo 56 pjesama na kajkavskom jeziku od učenika iz osnovnih škola Ludbreg, Veliki Bukovec, Martijanec i Sveti Đurđ. Na recitalu će biti objavljena odluka prosudbenog povjerenstva i autorima pjesama uručene zaslužene nagrade i priznanja.

Završnica Kajkavskih dana v Ludbregu je u subotu, 8. srpnja. Polaganjem cvijeća na spomen ploču na rodnoj kući Mladena Kerstnera, obilježit će se 95. obljetnica njegova rođenja. Potom u 18 sati u svečanoj dvorani Dvorca Batthyany počinje program na kojem će biti predstavljen Zbornik radova natječaja za kratki komediografski tekst (2020. – 2022.).

U Zborniku je objavljeno 17 tekstova koje je prosudbeno povjerenstvo odabralo na natječajima od 2020 do 2022. godine.

Kultura

FOTO U Prelogu otvorena izložba slika Slavka Stolnika iz Zbirke Vladimira Malogorskog

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Ovogodišnji Međunarodni dan muzeja u Muzeju Grada Preloga slavi se u velikom tonu, uz 85. godina ljubavi prema životu i umjetnosti najvećeg hrvatskog kolekcionara umjetnina Vladimira Malogorskog.

Stoga je u četvrtak, 16. svibnja, u Muzeju Grada Preloga otvorena izložba poznatog naivnog slikara i kipara Slavka Stolnika iz Zbirke Vladimira Malogorskog.

Muzej Croata insulanus Grada Preloga poziva sve zainteresirane da zavire u svijet raskošnih boja zagorskog umjetnika Slavka Stolnika, čije su izložbe u današnjici vrlo rijetke, a ipak omogućene zahvaljujući Zbirci Vladimira Malogorskog.

Izložba se može razgledati do 3. lipnja, a kakva je bila atmosfera na otvaranju pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Kultura

Mladi talenti Glazbene škole predstavljaju se publici uz podršku Varaždinskog komornog orkestra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Koncert učenika uz Varaždinski komorni koncert svake se godine već tradicionalno održava na posljednji dan Varaždinskih baroknih večeri i na tradicionalnom, proljetnom koncertu, gdje su učenici Škole u prilici izvest nešto slobodniji program od onog na Festivalu.

Učenici Glazbene škole u Varaždinu posljednji su puta nastupali uz Varaždinski komorni orkestar na Varaždinskim baroknim večerima, a 16. svibnja 2024. godine predstaviti će se zainteresiranoj publici u Glazbenoj školi u Varaždinu i to ponovno uz podršku Varaždinskog komornog orkestra.

Na koncertu će biti zastupljeni gotovo svi odjeli Škole, a mladi umjetnici već s nestrpljenjem očekuju ovaj nastup.

– Nastupiti uz orkestar poseban je užitak i zasigurno događaj koji se pamti za cijeli život te mi je iznimno zadovoljstvo da ćemo i ovog puta biti u mogućnosti pružiti učenicima priliku za ovaj nastup – istaknuo je ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić.

Ne propustite priliku uživati u nastupu mladih talenta Glazbene škole u Varaždinu u četvrtak 16. svibnja 2024. godine s početkom u 19 sati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu. Ulaz na koncert je slobodan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje